Jag och Tomelillas medborgare blickar framåt…

                                                                                                                    Bild av Maria von Schantz

Här i Tomelilla pågår det en hel del intressanta saker just nu. Det är det som gör det så spännande att bo just här. Här finns bland annat en mycket vacker konsthall som jag ofta går till. Om konsthallen har jag skrivit tidigare här på bloggen. Just nu pågår här en utställning med konst av Kerro Holmberg som heter Amazon and Tides, som jag kan rekommendera.

Häromdagen höll kommunen dessutom ett viktigt möte i konsthallen. På mötet fanns politiker och tjänstemän från kommunen. Dessutom kom intresserade medborgare som ville vara med att påverka hur framtiden i Tomelilla skall komma att se ut. Däribland jag förstås.

Kommunen har under 2012 genomfört dialoger med medborgare, företagare och föreningar för att se hur medborgarna ser på framtiden. Är det någonting som engagerar mig då är det just framtidsfrågor. Då gäller det att passa på att engagera sig och komma på sådana här möten.

Tanken bakom just det här mötet var att vi nu fick en fördjupad diskussion i viktiga frågor som bland annat gällde förskola/skola, naturen, bostäder, service, jobb, och kommunikatoner med mera. Ja, frågor vi medborgare själva anser vara viktiga i en väl fungerande framtidkommun.

Jag valde gruppen förskola/skola för det är en mycket viktig framtidsfråga tycker jag. Det tyckte också andra medborgare som blivit intervjuade tidigare i dialogen. Jag var dessutom glad att ha Björn Lindkvist i min grupp. Vi var verkligen engagerade och samspelta.

Det blev många nya infallsvinklar på de viktiga områdena, och många härliga skratt mellan medborgare, politiker och tjänstemän.

Tomelilla profiler som bland annat Lars Ottoson, Ida Nilsson, Björn Lindkvist och undertecknad deltog med liv och lust i diskussionen. Lars Ottoson är också ordförande i vänföreningen för Hasse & Tage-museet här i Tomelilla. Om Hasse & Tage-museet har jag skrivit om tidigare här på bloggen.

 

 

 

 

 

Alla vill vi förstås ha utveckling i kommunen så att ännu fler hittar hit!

Jag som tidigare bodde i Stockholm vet att många flyttar till Tomelilla med omnejd. Här är det ju härligt att bo med den vackra naturen in på knuten, och man slipper förstås de trista bilköerna. Men det finns också många områden som kommunen måste utveckla och förbättra, därav mötet i konsthallen.

Vi medborgare måste engagera oss mer i samhället för att lyfta viktiga frågor.

Jag tycker att det här var mycket bra initiativ av kommunen.

Att vi var omringade av Kerro Holmbergs verk i den vackra konsthallen gjorde inte saken sämre.

Ann Ekvall, samordnare av Medborgardialogen var nöjd med kvällen. Nu hoppas jag på en bra uppföljning av kommunen. Själv kommer jag att fortsätta att arbeta vidare i viktiga frågor med mitt företag PQ Inspiration.

Frågor som gäller barn och familjer är det som ligger mig varmast kring hjärtat!

Maria von Schantz

 

 

 

Maria von Schantz bilder och text 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

 

 

 

Det här inlägget postades i Barn, Den svenska förskolan, Familj, Kultur, Österlen. Bokmärk permalänken.