Mot Danmark och Tyskland…

 

Jag som person är mycket för det internationella och det kontinentala, och det var därför som vi valde att bosätta oss i Skåne efter ca 25 år i Stockholm.

Här i Skåne och speciellt i Öresundsregionen finns det oanade möjligheter till utveckling!

Jag har arbetat i Danmark en period bland annat och det var riktigt intressant tycker jag. Det är speciellt närheten till Köpenhamn som nu känns så spännande, och det är självklart den mycket vackra och betydelsefulla Öresundsbron som har gjort allt detta möjligt!!

Nu vill jag fortsätta att utveckla mig både personligen och med mitt företag PQ Inspiration, där jag utbildar och föreläser i viktiga frågor som gäller barnen. Ja, det viktigaste som finns!

Just därför tog jag en busstur till den vackra och närliggande staden Kristianstad igår, där jag fick möjlighet att utbyta erfarenheter med andra internationellt inriktade människor, och det var riktigt roligt och lärorikt tycker jag.

Jag började med att ta en skön stadsvanding i den fina stadskärnan för att sedan ta bussen till byggnaden med det skönklingande och internationella namnet  Krinova Science Park, som arbetar med framtidens utmaningar inom bland annat mat, miljö och hälsa.

På Krinova finns många intressanta människor, innovatörer och föreläsare och det mesta handlar om utveckling och företag. Ja, allt som får människor att växa.

Den första som jag träffade på Krinova Science Park var Solveig Cappelen som visade sig vara en mycket trevlig och intressant kvinna. Solveig arbetar i det kvinnliga nätverket Christina, och bland annat med det spännande projektet Going Abroad som jag är mycket intresserad av. Going Abroad vill främja kontakten mellan kvinnliga företagare i Sverige och Tyskland bland annat.

Jag har sedan tidigare kontakt med tyska affärskvinnor, och jag har även haft några på besök här hemma hos mig i Tomelilla. Jag ser nu fram emot fortsatt utbyte med Tyskland. Filip Magnusson från lokaltidningen i Skåne var här samma dag, och han gjorde ett mycket bra reportage. Artikeln som han skrev kan ni läsa här.

Seminarium med fokus på Danmark

Därefter var det dags för en föreläsning om att göra affärer i Danmark med den karismatiska och mycket duktiga Hans Fisker, som arbetat med företag både i Sverige och Danmark.

Hans Fisker var mycket kunnig om den danska marknaden, och han inspirerade oss alla som var där att satsa på att etablera kontakter i Danmark med våra företag, trots det lite dystrare ekonomiska läget som råder i Danmark just nu. Han var också rolig och mycket träffsäker tycker jag, speciellt om vissa kulturella skillnader mellan svenskar och danskar. Men det finns också stora likheter mellan oss och våra kära grannar danskarna. Han talade också lyriskt om de stora möjligheter som idag finns här i i Öresundregionen.

Stort tack till Hans Fisker, och även till Solveig Cappelen för en givande dag i Kristianstad!

Tack även till de duktiga arrangörerna av seminariet med Fokus på Danmark:

Enterprise Europe Network, Invest in Skåne, Region Skåne, och ALMI Företagspartner!

 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

Det här inlägget postades i Barn, Danmark, Öresundsregionen. Bokmärk permalänken.