Vårens ankomst, Björn Ranelid och Piratenpriset!

Påsklilja 2013

I perfekt tajming till Valborg har nu våren kommit till Skåne på riktigt, äntligen! Nu väntar härliga ljusa dagar med massor av vårblommor och uteaktiviteter. Idag spelar resten av familjen tennis på utebanorna, och det är också det ett vårtecken om något!

Ett annat vårtecken är att tranorna nu återvänt till Skåne, och det var verkligen på tiden, som jag saknat dem. En annan älskad skåning som återvänt är författaren Björn Ranelid som nu återigen finns på plats i sitt älskade Kivik, efter vintern i Stockholm. Precis som fåglarna återvänder Björn till Österlen på våren, för att spendera sommaren och många månader vid havet. Välkommen tillbaka till Österlen kära Björn!

Björn Ranelid kommer i år att vårtala i Kivik den 8 maj. Då önskar jag att jag kan närvara, men det blir nog lite svårt nu när jag spenderar så mycket tid i Köpenhamn.

Men något som inte alls är roligt är diskussionerna om Piratenpriset. Ett pris som inte  förväntas gå till Björn Ranelid i år heller! Jag tycker att det är helt befängt, att Piratensällskapet på detta sätt bojkottar Björn Ranelid år efter år. De säger nu dessutom att han inte har humor, och att det är därför som han inte får priset.

Jag kan verkligen inte förstå mig på Piratensällskapet och deras motivering. Det finns ingen tvekan om att Björn Ranelid är den mest lysande författaren på Österlenhimlen och i Sverige idag.

Många av hans böcker utspelar dessutom sig här på Österlen. Det finns inte heller någon tvekan om att han är mycket humoristisk. Det vet jag och alla som någonsin har lyssnat på honom, eller träffat honom. I mina, och många andras ögon är Björn Ranelid det självklara valet till Piratenpriset.

Solnedgång i Tomelilla 2

På bilden ovan ser ni kvällens vackra solnedgång över Tomelilla!

På bilden nedan ser ni Björn precis vid havet i sitt älskade Ystad, där han talade så vackert i somras, och där vi alla i familjen var på plats. Det var en magisk och oförglömlig kväll!

Y Björn1

 

”Om någon mediabild är fel, då är det mediabilden av Björn Ranelid, den stämmer inte med verkligheten. Vi svenskar borde lära oss av andra länder, så som bland annat Frankrike och USA, där man hyllar sina kulturpersonligheter. Vi borde också göra oss av med Jantelagen. Då kan Sverige äntligen börja att blomstra!”  –  Citat Maria von Schantz

Läs gärna denna utmärkta artikel i GP, om Björn Ranelid och Piratenpriset

Läs gärna mer om Björn här på bloggen härhär , här , här och här!

Jag hoppas verkligen att Piratensällskapet tänker om i den här frågan. Det här inlägget kom att handla om Vårens ankomst, Björn Ranelid och Piratenpriset!

Y E hopp

PQ Inspiration arbetar för barnen, vår världs framtid – PQ Inspiration is working for the children, our world’s future!

Facebook page:  https://www.facebook.com/Pqinspiration

Homepage:     http://pqinspiration.eu/

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.

 

 

 

Det här inlägget postades i Björn Ranelid, Kultur, Österlen, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vårens ankomst, Björn Ranelid och Piratenpriset!

  1. Pingback: Sköna maj, Ranelid och Piratenpriset | Starka familjer

  2. Pingback: Tankar under äppelträdet… | Starka familjer

Kommentarer är stängda.