Nu är det sommar på Österlen…

Nu är det äntligen sommar i Tomelilla, och det innebär att turisterna börjar att komma hit. Ett besök på Hasse och Tagemuseet brukar vara ett populärt inslag för många, både barnfamiljer och andra. Jag som är född på 1960- talet har många roliga minnen av Hasse och Tage, som de flesta andra svenskar.

Tage har varit min självklara favorit, och det som jag tyckte bäst om hos honom var att han hade sitt barnasinne kvar under hela sin karriär.

För mig som bor här i Tomelilla betyder det en hel del att det här fina museet ligger här, och jag blir alltid på gott humör när jag passerar.

Så här i sommartider så har de  också ett café, som är trevligt att besöka…

Inne på museet finns det en hel del roligt att titta på, trots den begränsade ytan på 15 kvm.

Hasse och Tage spelade in många av sina filmer här på Österlen. I Picassos äventyr fick torget i Tomelilla föreställa bland annat Paris, London och New York. Tänk vilken fantastisk kreativitet som de både herrarna har bidragit med i hela Sverige. Det är självklart roligt också för Tomelilla och Österlen.

På vägen hem från museet passerar vi blomsteraffärer, caféer och den ganska nyinrättade fina butiken Österlens matmarknad. Där finns det gott om fina råvaror och produkter. Bland annat goda kakor, och bröd från Olof Viktors och annat gott.  Det som är härligt nu på sommaren här hemma är bland annat att sitta på balkongen och mysa lite..

Allt grönt växer så det knakar just nu, och det är så ljuvligt att bo här nere. Jag älskar verkligen naturen och det lite lugnare tempot. En sådan dag som idag känns det extra bra, det är midsommardag och ledigt.

Vi passar på att bara ta det lugnt, och inte göra så mycket. Men nu när det äntligen är sommar så känns det bra att stressa ner.

Nu är det sommar på Österlen…

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Barn, Familj, Österlen, Sommar, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.