Hemma hos en glad Björn…

Emelie terassbildJa, vad kan man säga annat än att det var en magisk dag i Kivik igår. Allt började med att min dotter Emelie och jag tog bilen genom ett underskönt Österlen, med blommande vitsippor efter vägkanterna. Vi var på väg till vår folkkäre författare Björn Ranelid som höll öppet hus under litteraturrundan. Läs gärna mer om det här i Kvällspostens reportage..

Björn i Kivik 2 a kopieraBjörn var på ett stålande humör och hälsade alla välkomna med vänliga ord och med sin nyfikna blick. Alla kände sig sedda. Det är ett av de viktigaste kännetecknen när Björn Ranelid är igång. Vi lyssnade och skrattade mycket tillsammans med de andra och tillsammans med Björn. Han är en mycket humoristisk man, som även skojar friskt om sig själv. Det är mycket humor blandat med allvar…Emelie i Kivik 1Björn Ranelid är som ni nog vet vid det här laget, en person som jag beundrar mycket. Jag vet också att han med glädje följer oss här på bloggen. För mig och Emelie var det ofantligt roligt att få höra Björn Ranelid tala på den plats där jag tror att han känner sig mest hemma, det vill säga i vackra vackra Kivik. Utsikten från terassen var inte heller att leka med…3 Terassbild 1 a kopieraBjörn och hans hustru Margareta var gästfria och bjöd på kaffe, äpplemust och bullar i trädgården samtidigt som metaforerna kom flygande i luften, med havet som bakgrund. Björn i Kivik 1

Björn Kivik 4Björn Kivik 5 a kopieraVi njöt i fulla drag, och det verkande de övriga gästerna, journalisterna och Björn själv också göra. Någon blev också provocerad förstås, det hör väl till i Jantelagens Sverige. Det är alltid en stor upplevelse att höra Björn Ranelid tala tycker jag, och igår i hans egen trädgård var det något alldeles extra förstås… Björn intervju 1 a kopiera

1 Maria Kivik 1Följ Maria von Schantz och  Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka  familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.     

Det här inlägget postades i Björn Ranelid, Kultur, Österlen, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hemma hos en glad Björn…

  1. Pingback: Sköna maj, Ranelid och Piratenpriset | Starka familjer

  2. Pingback: Tankar under äppelträdet… | Starka familjer

Kommentarer är stängda.