Österlen i vinterskrud med träd och konst……..

Ja, då kom den till sist, vintern på Österlen. Under några veckor har det varit riktigt vintervitt och ganska kallt väder. Barnen blev förstås glada, även om snön kom lite överraskande för oss alla.

Vinterlandskapet kan vara riktigt vackert här, när det inte stormar förstås, och det bjuds på rikligt med konst både inomhus och utomhus. Ja, Österlen är känt för att vara ett riktigt konstparadis, och trots att det i själva Tomelilla inte bor fler än ca 12.900 innevånare så finns här massor med kultur som passar alla åldrar.

Idag var jag sugen av att gå på konstutställning, så det vara bara att bege sig till Tomelilla konsthall. Från oss till konsthallen tar det bara ca 10 minuter att promenera och det är närheten till allt som gör Tomelilla speciellt. Att det också finns ett rikt utbud av affärer och kultur gör inte saken sämre, ja + det kontinentala läget.

Den här dagen var det konstutställning med målningar av Katarina Klingspor Ekelund som ställde ut sina fantastiska rödmålade träd i Konsthallen:

Konstutställningen och Katarina Klingspor Ekelunds utställning inspirerade mig till att ta en naturlig konstpromenad i Tomelilla till Reimans bageri. Under promenaden tittade jag på naturlig trädkonst, ja jag har alltid varit mycket fascinerad av träd.

Här kommer lite naturlig trädkonst från min vinterpromenad:

Jag tycker att träd symboliserar så mycket stolthet och kraft.

Även om de här träden just nu befinner sig i sin vinterskrud.

Det är lätt att se var Katarina Klingspor Ekelund hämtar sin inspiration.

 

Andra typiskt skånska träd och buskar som jag såg på vägen var bland annat dessa.

Jag tycker mycket om den skånska stilen här nere, både när det gäller husen och alla trädallér som man ser på landsbygden.Österlen är verkligen som ett eget litet land i landet.

Lugnt och skönt, men samtidigt med närheten till det mesta. Inga bilköer här nere gör det extra behagligt.

Men det kan vara lite tufft på vintern om det blåser och stormar, men iår har vi varit väldigt skonade ifrån det. Ja nu började jag att närma mig Reimans, det såg jag eftersom den här vackra granen ligger ganska nära.

Jag har alltid älskat granar, och det var väldigt speciellt för mig när vi bodde på Ingarö, där det fanns granar överallt.

Här nere ser man dem inte lika ofta, men vackra och ståtliga är de…

Vad bra, nu börjar jag att närma mig mitt mål med den här promenaden. Ja nu är jag framme på Reimans och beställer en kaffe med semla 🙂 Jag plockar upp den lilla bärbara och börjar att skriva på ett av mina projekt. Inspirerad av all trädkonst så får jag mycket energi till att skriva….

Vad jag skriver på det kommer ni att få veta lite längre fram. Ja, det här har varit en härlig dag, med Österlen i vinterskrud, och med träd och konst……

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Kultur, Österlen. Bokmärk permalänken.