Underbart vackra maj, Ranelid och Piratenpriset


Just nu upplever vi nog den varmaste och underbaraste tiden på året här på Österlen. Det är inte ofta som hela maj månad bjuder på strålande sol och värme. Mitt i allt det vackra och varma finns det ett stråk av vemodighet tycker jag. Livet består av såväl glädje som sorg. I en tid som denna när allt slår ut tänker jag också på Karin Boyes oerhört vackra dikt, ”Visst gör det ont när knoppar brister”. 

Idag för två år sedan var det min älskade pappas begravning. Jag saknar min pappa varje dag, och tänker på honom med mycket värme och tacksamhet. En sådan här dag, känner jag förstås lite extra saknad, och samtidigt glädje för alla fina minnen som jag har av pappa och bär med mig i mitt hjärta. Tack kära pappa för allt.

I natt hyllades den nyligen bortgångna artisten Tim Bergling, mer känd som Avicii, på Billboard galan i USA. Tänk vad många människor i hela världen som har älskat och fortfarande älskar hans musik. Alla som talar om Tim, nämner hans ödmjukhet, och kärlek till sina fans och musiken.

Idag är det också Björn Ranelids födelsedag. Björn är född den  21 maj 1949 i Kirsebergs församling i Malmö, och han är en man som verkligen imponerar och inspirerar, inte bara mig, utan väldigt många människor i vårt avlånga land.

Jag har träffat Björn vid flera tillfällen, och även varit hemma hos honom på Litteraturrundan på vackra Kivik. Detta är någonting som jag värderar högt och är mycket tacksam över. För er som läser min blogg, så vet ni det sedan tidigare. Jag har skrivit mycket om honom, och det fantastiska är att han läser och uppskattar det som jag skriver. Här kan ni se läsa och se bilder från när jag och min dotter besökte honom  på Kivik under Litteraturrundan 2015

Söndagen den 6 maj hade jag återigen möjlighet att både lyssna och tala med Björn i hans trädgård på Kivik under Litteraturrundan 2018. Björn och Margareta Ranelid var bägge två på strålande humör, och det är alltid lite extra magiskt att höra Björn tala just här i hans vackra trädgård.

De första äppelträden hade precis börjat att blomma så vackert. Rapsfälten lyste också gula på vägen. Björn Ranelid älskar äppelblom och raps, och han har sagt detta om rapsen:

”Det är den enda färg gud blandade två gånger innan han var nöjd” – citat Björn Ranelid.

Jag kan inte annat än att hålla med honom, se bara på denna vackra rapsbild, som jag tog för några år sedan. Rapsens färg är helt obeskrivligt vacker tycker jag.

Idag delades också Piratenpriset ut, och inte heller i år blev Ranelid pristagare tyvärr. Jag hoppades på det in i det sista när jag såg prisutdelningen. Priset gick istället till komikern Johan Glans.

Jag tycker verkligen att Björn Ranelid borde ha fått priset i år, eller tidigare år. Han borde vara en självklar Piratenpristagare, och om detta har jag skrivit tidigare här. Dock finns det mycket annat att vara glad för här i livet, och jag vet att Björn redan vet hur uppskattad han är av svenska folket. Dessutom är det hans födelsedag idag. Grattis Björn. Hoppas du får en underbar dag med din älskade familj.

Det är inte bara en födelsedag som skall firas i maj för Björn Ranelid. Björn Ranelid – priset skall delas ut, och om inte detta vore tillräckligt, så skall även Björn medverka i en ny kärlekslåt av rapparen och hip hoparen  Habib ”Habz” Nafar. Detta samarbete kommer att bli spännande att höra, och låten släpps nu på fredag.

Ja, den här dagen bjuder på mycket tycker jag. Vemod, tacksamhet och glädje. Här på Österlen blommar allting runtomkring, och det är så oerhört vackert. Det är nästan smärtsamt vackert tycker jag och det gör att det här inlägget känns extra betydelsefullt att skriva. Naturen betyder så fantastiskt mycket  och vi måste göra allt som vi kan för att ta hand om vår vackra moder jord. Grattis också i förskott till vår dotter Emelie som fyller år i slutet av maj.

Varma majhälsningar från Maria

 

 

 

 

Follow Maria von Schantz and Starka familjer på Facebook. All rights reserved

 

 

Det här inlägget postades i Björn Ranelid, Österlen, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Underbart vackra maj, Ranelid och Piratenpriset

  1. Pingback: Tankar under äppelträdet… | Starka familjer

Kommentarer är stängda.