Haväng är som en vacker tavla, och som balsam för själen…

Vi har haft härligt augustiväder här på Österlen och det har vi firat genom att åka till några fina ställen här omkring, bland annat till Haväng som jag har hört så mycket om.

Vi körde först till Brösarps berömda backar för att ta avfarten mot Haväng och havet.

Jag tycker att namnet Haväng säger en del om platsen. Hav och äng tillsammans med Brösarps backar runtomkring.

På Haväng trivs djuren, och människorna och det är en plats som skänker skönhet, ljus och hopp. Den här dagen var det helt fantastiskt. Det var varmt och absolut ingen blåst.

Färgerna i landskapet var helt ljuvliga. Ja en konstnär hade inte kunnat fånga färgerna bättre. Det blev också vackrare och vackrare ju närmare havet som vi kom.

Jag som har en stor förkärlek för konst i alla former kände mig som om jag befann mig mitt i en vacker tavla. Ja det var riktigt magiskt. Björn Ranelid har också en stor kärlek till Haväng, och jag vet att han besöker den här platsen varje sommar.

Även barnen tyckte att det var fint här, och de sprang så fort de kunde ner till havet. Sonen tyckte att det var lite för kallt för att bada. Men min dotter och jag kastade oss i vattnet.

Ja, idag var vattnet lagom varmt för mig, men det som är synd i Sverige är att det inte hinner bli riktigt varmt i havet om sommaren. Men en sådan här varm dag så svalkade vattnet fint tills det var dags att gå den vackra vägen upp för backen igen.

Vi kände oss väldigt nöjda och glada…

Haväng var nog en av de vackraste platser som jag varit på hittills i Skåne och Sverige.

Jag lovar, hit kommer det att bli fler turer. Vilken magisk plats…

Haväng är som en vacker tavla, och som balsam för själen…

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

Det här inlägget postades i Livskvalitet i familjen, Österlen, Sommar. Bokmärk permalänken.