Magi och poesi med Björn Ranelid i Ystad…

”Att leva är att simma från stranden jag till stranden du i havet vi”  Citat av Björn Ranelid.

Igår var det en magisk kväll, ja en sådan kväll som inte inträffar så ofta. Solen sken, luften var varm och ljuset var helt underbart, och som om detta inte var nog, så uppträdde Björn Ranelid på Ystad Saltsjöbad utomhus på den vackra terassen alldeles invid havet…

Är det någon som jag beundrar då är det Björn Ranelid. Han är alltid lika ödmjuk, alltid lika vänlig  och han är alltid lika briljerande i sitt författarskap, sin poesi och sin outröttliga livsglädje.

Jag och familjen upptäckte Björn Ranelid på allvar när vi flyttade till Österlen för  snart fyra år sedan. Det är väl märkligt att han hade gått så spårlöst förbi tidigare när vi bodde i Stockholm. Men precis när vi flyttat ner här då öppnades en helt ny värld för oss, och i den världen var Björn Ranelid helt självklar. Efter det har jag träffat honom några gånger, och han är alltid lika nyfiken och entusiastisk. Jag får mycket inspiration av hans böcker och metaforer, och att se honom uppträda live slår det mesta. Igår hade hade han även med sig Fredrik Andersson med band på terrassen.

Björn ger helt enkelt känslan av att ingenting är omöjligt. Igår kväll så var budskapet från Björn just det. Gör det som du innerst inne vill. Strunta i Jantelagen, och lova att ingen, ja ingen får säga till dig eller dina barn att ”Nej, det kommer aldrig att gå”. Allt är möjligt bara man arbetar tillräckligt hårt och inte glömmer bort att ha roligt på vägen. Om det är någon som vet att det stämmer, då är det Björn Ranelid.

I går var det precis en sådan kväll, när vi i familjen hade roligt och njöt av den fina kvällen på och invid stranden vid Ystad Saltsjöbad.

På vägen hem gick vi genom den vackra sandskogen och passerade vackra sommarstugor. Ja, det här var verkligen en skön kväll.

Tack för en trevlig kväll!!

Det var magi och poesi med Björn Ranelid i Ystad..

 

Text och bilder av Maria von Schantz i Tomelilla

 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

 

Det här inlägget postades i Björn Ranelid, Familj, Kultur, Livskvalitet i familjen, Österlen, Sommar, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.