Delad glädje är dubbel glädje!

Februari har varit en fantastisk månad tycker jag. Vi har haft två födelsedagar i familjen, och firat dem rejält, både här hemma och i Danmark. Det var min son och min man som fyllde år. Det var också varit sportlov den här veckan, gissa om barnen tyckte att det var toppen?!

En annan höjdpunkt i februari var att vi också har fått en ny prinsessa i Sverige med det vackert internationellt klingande namnet Estelle Silvia Ewa Mary, som faktiskt föddes samma dag som min man hade födelsedag, så nu blir det flaggdag den 23 februari i Sverige!

Stort grattis till kronprinsessan Viktoria och hennes prins Daniel! Jag tycker att Estelle är ett mycket vackert namn, men det har också blivit mycket ifrågasatt, bland annat Herman Lindqvist, läs mer om det här.

Annat roligt som hände i februari:

Carl Fredrik Reuterswärd, har designat en ny skorsten som skall heta ”Non CO2” till ett kraftvärmeverk i Landskrona. Skorstenen skall symbolisera att värmeverket nu skall strypa utsläppen av växthusgaser, och den är försedd med en knut, på samma sätt som pistolen. Fantastiskt arbete igen Carl Fredrik, och vad härligt att värmeverket nu också blivit ett konstverk. Läs mer om ”Non CO2” här. Grattis Carl Fredrik!

Björn Ranelid som helt otippad tog sig direkt till finalen i Melodifestivalen med låten Mirakel, som han framförde med den duktiga sångerskan Sara Li ifrån Ystad. Grattis!

Det tråkiga är dock att trots att Mirakel gick vidare direkt till Globen så har teamet Fredrik Andersson, Björn Ranelid och Sara Li inte kunnat glädjas fullt ut efter finalplatsen, synd tycker jag. Musik, och Melodifestival borde vara ett lustfyllt projekt. Läs mer om det här Läs en annan bra artikel om ämnet i SvD här

Om någon mediabild är fel då är det mediabilden av Björn Ranelid, den stämmer inte med verkligheten. Vi svenskar borde lära oss av andra länder så som bland annat Frankrike och USA där man hyllar sina kulturpersonligheter. Vi borde också göra oss av med Jantelagen.

Då kan Sverige äntligen börja att blomstra!

För delad glädje är dubbel glädje…..

Det leder mig in på ämnet semlor och då speciellt semlorna på Reimans bageri här i Tomelilla. De är nästan dubbelt så stora som andra semlor och supergoda, jag lovar!

Mums i Februari!

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.

Det här inlägget postades i Barn, Danmark, Familj, Kultur, Livskvalitet i familjen, Österlen, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.