Till en stor konstnär, Grattis Carl Fredrik!

Idag är det Carl Fredrik Reuterswärds 77 års dag. Carl Fredrik är en av Sveriges främsta konstnärer och en av dem som internationellt är mest känd.

Med sin konst har han skapat fantastiskt mycket och han har kommit att betyda mycket för människor i vårt land och i övriga världen.

Jag har haft förmånen att träffa Carl Fredrik några gånger, och han är inte bara en mycket duktig konstnär, han är också en mycket jordnära och sympatisk människa.

Tyvärr har han inte fått den uppmärksamhet som han förtjänar i Sverige och det är synd tycker jag. Konstnärer som Carl Fredrik Reuterswärd växer inte på träd, och han är en otroligt kreativ konstnär som hela tiden har utvecklat sig. Han har också efter en stroke kommit att måla med vänster hand, och genom detta utvecklat sin konst ännu mer.

För mig och min familj har Carl Fredrik kommit att betyda mycket, som konstnär, människa, och som inspiratör i vårt arbete för en bättre värld. Senast träffade vi honom vid en utställning i Klippans konsthall.

Han är mest känd i världen för sin fina skulptur vid namn ”Non-Violence”, eller som man också säger ”den knutna pistolen” (”The Knotted Gun”), som kom till efter att hans vän John Lennon blivit skjuten.

”Non-Violence”, finns att skåda vid FN:s högkvarter i New York och på ett flertal andra platser i världen. Fotot nedan tog jag den 9 november 2010 i Malmö.

Det här blogginlägget tillägnar jag Sveriges stora konstnär, och min vän Carl Fredrik Reuterswärd. Till en stor konstnär, Grattis Carl Fredrik!

Non Violence- CFR foto Maria von Schantz

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt.

 

Det här inlägget postades i Stora förebilder. Bokmärk permalänken.