Darin, ett ljus i mörkret! Malmö Arena recension

För en vecka sedan tog jag och min dotter Pågatåget till ett grått och regnigt Hyllie för att se Darins Zanyars rosade show ”Darin Arena Tour” på Malmö Arena och jag kan säga att vi blev allt annat än besvikna…

Även om jag hade förväntat mig en show utöver det vanliga efter att ha sett klipp på Darins officiella instagram och efter att ha lyssnat på hans nya album ”En annan jag” så lyckades han och alla medverkande i showen överraska och överträffa alla mina förväntningar med råge…

Darin själv var i toppform. Hans varma personlighet och underbara röst fyllde våra hjärtan med ett ljus och en värme som så väl behövs i ett höstgrått Sverige där många dystra nyheter dominerar media just nu….

Här framför Darin sången ”Starkare” från nya albumet ”En annan jag”. Hans röst tillsammans med budskapet i sången är fantastiskt. De allra flesta av oss kan nog relatera till texten och det gäller även många andra av hans sånger. Darin kan verkligen beröra sin publik på djupet och det märktes tydligt i Malmö Arena just den här fredagen den 13.e. Kontakten  han fick med oss alla i publiken var helt magisk…

Showen är dessutom mycket välgjord med en bra balans mellan hans fartfyllda och lite lugnare låtar. Visuellt är det också väldigt bra. Dansarna tillsammans med musikerna är suveräna…

Allra bäst är förstås Darin själv, speciellt när han blir mer personlig. Just nu har han sin allra bästa tid. Han kan vara sig själv och tala från hjärtat i sina sångtexter och i musiken.

Att höra hela Malmö Arenas publik sjunga med i en av mina absoluta favoritsånger ”En säng av rosor” var nog det bästa av allt och det gav mig gåshud. Darin själv var känslosam och mycket berörd av att höra hela folkhavet sjunga med i den vackra sången och det var rörande att se. En och annan tår fälldes också hos många av oss andra i publikhavet.

Just sårbarheten och modet att vara sig själv är enligt mig Darins allra största styrka idag och det som gör att han berör på djupet hos så många människor. Han har verkligen mognat i sitt konstnärliga uttryck både i texterna och i musiken. Det märktes också tydligt i en av mina andra favoritsånger ”Den sista sången”,

Tusen Tack Darin för en makalöst bra show på Malmö Arena! Min dotter och jag ger dig och din konsert fem rosor av fem möjliga!

Darin, ett ljus i mörkret!

Följ Maria von Schantz på instagram och Starka familjer på facebook @All rights reserved

 

Det här inlägget postades i Darin, Kultur, Musik, recensioner. Bokmärk permalänken.