Den blomstertid nu kommer…

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor….

I fredags var det skolavslutning, med härligt väder, vacker sång, skratt och lite tårar. Ja, ni vet själva, det är något magiskt med skolavslutningar.

Sonen slutade 6:an och det var också speciellt. I torsdags hade 6:orna bal på skolan och dansade vals, foxtrot och bugg. Känns som igår när vi stod på skolgården för första gången för snart tre år sedan.

Tre härliga år, här på vackra Österlen, dit vi kom från Ingarö, i Stockholms skärgård, där vi också hade många fina år. Det är mycket som har hänt, barnen har vuxit mycket och fått många nya vänner. De har båda behållit sin riksvenska, men speciellt dottern är en hejare på att tala skånska utifall hon vill, och de har båda lärt sig massor av roliga saker under dessa tre år.

Jag minns vad min dotter sa, när vi talade om att flytta till Tomelilla från Ingarö. Hon sa det skall bli roligt att få se en helt ny värld, och det har varit precis så.

Idag är det också en mycket speciell dag. Barnens farmor Annmari, som dog för 3 år sedan var född  just den 13 juni, så idag tänker vi lite extra på henne. Annmari var en fantastisk människa, och vi har massor av fina minnen av henne som vi vårdar ömt.

I helgen var det födelsedagsfest för vår dotter, och det firade vi med idrottsparty. Det gick ganska vilt till härhemma. Tur att solen sken, och att det var varmt och skönt. Barnen spelade fotboll, boule och hoppade på studsmattan för glatta livet. Det var en härlig syn. Musiken till partyt hade sonen helt på egen hand mixat. Det lät riktigt bra, och stämningen var på topp.

Ja nu är det sommarlov, och vi blickar framåt mot nya äventyr, för den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor…

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt.

 

 

Det här inlägget postades i Barn, Familj, Livskvalitet i familjen. Bokmärk permalänken.