Det är klart att barnen och personalen skall må bra!

Härligt att våren nu är här! Det är också underbart att det nu också börjar att våras för barnens viktiga frågor. Det vill säga frågor, utbildningar och koncept som handlar om våra barn i samhället för att de skall må bra och blomstra. Själv har jag  nu har arbetat med detta under ca 20 års tid, med mitt företag PQ Inspiration, med lyckade resultat, och jag är också utbildad förskollärare i grunden.

Det är nämligen dags att vända på de negativa trenderna. Alla vet vi ju nu att oändligt många barn i Sverige och personal som arbetar med barn, mår dåligt på grund av stress och psykisk ohälsa. Det är verkligen inte okay. Det har sparats och sparats på barnen och personalen allt för länge nu och undersökning på undersökning visar det samma. Människor mår helt enkelt inte bra, varken stora eller små…..

Kriskommission efterlyses för ungas hälsa, läs mer här

Psykisk ohälsa bland förskolepersonal, läs mer här

Från min presentation på LinkedIN

Hej! Jag heter Maria von Schantz och jag är en pedagogisk inspiratör och föreläsare som bor i Tomelilla.

Med mitt företag PQ Inspiration arbetar jag för ”Hållbara vuxna och hållbara barn”

Jag sätter ljus på barnens och personalens miljöer i förskolor och skolor. Jag brinner för att skapa hållbara mänskliga arbetsplatser som ligger i tiden. Allt för att barnen och personalen skall blomstra och utvecklas i sin fulla potential.

Det är allt för många barn som har det svårt i förskolor och skolor, och det kan handla om för högt buller, för mycket stress, för stora barngrupper med mera. Det är inte okey.

Själv arbetar jag för att vända trenden och för att skapa miljöer som är bra för både vuxna och barn. Bra hållbara miljöer. I Mina koncept använder jag egenskriven musik bland annat. Vi har inget bättre eller viktigare än barnen i vårt samhälle, och vi måste värna om dem på allra bästa sätt. Jag är glad och stolt över att jag hittills har gjort flera lyckosamma projekt där sjukfrånvaron hos personalen har minskat, och när de vuxna blir gladare och mår bättre då påverkar det också barnen på allra bästa sätt. Jag arbetar också i hög grad upplysande i dessa frågor, genom att ha kontakt med forskare, politiker och människor som brinner för denna fråga. För det är klart att barnen och förskollärarna skall må bra.

                             ”Glad personal ger glada barn” – citat Maria von Schantz

Av Maria von Schantz den 29 mars 2019
Följ gärna Starka familjer på Facebook. All rights reserved.
Maria von Schantz instagramphotos

Det här inlägget postades i Barn, Den svenska förskolan, Maria von Schantz - artiklar/articles, Marias betraktelser, Österlen, Tomelilla. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Det är klart att barnen och personalen skall må bra!

  1. Cecilia skriver:

    Jag tycker att ditt budskap är jättebra! Barnen är det viktigaste vi har i samhället. Jag är förskollärare och vet hur tufft det kan vara ibland. Det behövs verkligen bättre miljöer för barnen och de vuxna.

Kommentarer är stängda.