Grattis Barnkonventionen som fyller 29 år idag!

Tänk att det idag är 29 år sedan som Barnkonventionen blev lag. Barnkonventionen antogs den 20 november 1989 av FN:s generalförsamling. Det är fantastiskt, och värt att fira tycker jag! Lagen är definitivt ett steg i rätt riktning, och en oerhört viktig lag för alla barn i världen.

Jag tycker dock att det fortfarande går allt för sakta att implementera Barnkonventionen i världens länder. Den behöver utvecklas mycket mer, och få ännu mer att säga till om, för barnens bästa. Fortfarande är det allt för många barn i världen som har det svårt och lider nöd. Detta måste få ett slut.

Från och med 2020 blir Barnkonventionen även en svensk lag, och då får vi domstolar och myndigheter  i Sverige större skyldighet och möjligheter att sätta barnens rättigheter i fokus.

https://blog.unicef.se/2018/11/20/varldens-viktigaste-dag/

Grattis till UNICEF och Barnkonventionen!

Följ Maria von Schantz och Starka familjer på Facebook. All rights reserved.

 

Det här inlägget postades i Barn, Förenta Nationerna FN, Maria von Schantz - artiklar/articles, UNICEF. Bokmärk permalänken.