Speglingar i oktober…

Den sista månaden har varit helt underbar! Jag har träffat fantastiska människor och haft många fina upplevelser. Bland annat Öresundsbron Business Meeting, som gick av stapeln i Hyllie, med massor av underbara föreläsare både från Sverige och Danmark. Det blev en hel del inspiration och igenkänning för oss i Öresundsregionen och vi fick möjlighet att spegla oss i det svenska och det danska.

Jag tänker att det mesta i livet handlar om just reflektioner och speglingar. Det gäller bara att stanna upp ibland, och verkligen se efter. Detta blev extra tydligt för mig när vi hade gått igenom just spegelscener på skrivarkursen. Helt plötsligt såg jag speglingar och reflektioner överallt…

Ja, vädret har också varit helt magiskt den här hösten, och speglingarna har känts mer meningsfulla och djupare på något sätt. Kanske är det oktobersolen som har spelat med och speglat med. Bilden ovan är från den vackra Kastellparken i Köpenhamn.

Solen strålade även i söndags när min man och jag och njöt av den makalöst fina dagen och av solen just i Nyhavn. Då fick jag även en spegling tillbaka i tiden…

Speglingen gick tillbaka till min barndom, när jag var här i kvarteren för första gången med familjen och tillsammans med min morbror Bruno, som visade oss runt i Köpenhamn. Det var en fantastisk upplevelse. På den här tiden bodde vi i Kiruna i norra Sverige, medan Bruno och hans familj bodde i Malmö. Nu när jag bor i Skåne brukar jag träffa min kusin Charlotte mellan varven.

På det här fotot ser man min familj utanför den vackra byggnaden Nyhavn 17. Jag har bevarat detta minne i alla år. Jag har reflekterat över det tidigare, och jag gör det även nu. Fotot ovan har också en speciell betydelse  just idag, eftersom det idag är den 18 oktober och det är min pappas födelsedag. Just idag skulle pappa ha fyllt hela 95 år. Här tillsammans med mamma, ett foto taget för ca 8 år sedan <3

 

 

 

 

 

 

 

 

Speglingar i oktober <3

 

 

 

 

 

 

 

Soliga hälsningar från Maria

Följ Maria von Schantz och Starka familjer på Facebook. All rights reserved.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Danmark, Familj, Livskvalitet i familjen, Marias betraktelser, Öresundsregionen. Bokmärk permalänken.