Hösten har kommit till Skåne…

Kära läsare, nu har hösten kommit till Skåne på allvar, och så här ser det ut utanför vårt hus. Det är så vackert men ändå lite sorgligt, för vad hände med sommaren i år? Känns som om den bara stannade i ett par dagar, och sedan försvann.

Ja, sommaren 2017 lär inte gå till historien som den bästa sommaren i Skåne eller i Sverige för den delen, men vi slapp i alla fall otäcka orkaner och stormar, och det skall vi förstås vara glada för.

För mig så har hösten inneburit en hel del positivt, bland annat att jag har fått mer tid att arbeta med med mitt företag PQInspiration, efter heltidsjobb och pendling, och det är roligt. Det har också blivit tid för välbehövlig reflektion, och för nya idéer, och jag känner mig så taggad inför framtiden…

Någonting som känns extra värdefullt är att jag har nu även har haft mer tid med familjen, och mer tid att träffa vänner. Jag var bland annat i Skanör häromdagen för att träffa en vän till mig, som jag inte sett på massor av år. Det var så fantastiskt roligt att bara kunna göra detta och att ta bussen till Skanör, och bara njuta av trevligt sällskap och annat vackert. Den här fina skulpturen av Gudmar Olovson såg jag i den öppna skulpturparken på Falsterbo strand på hemvägen från Skanör.

Just den här skulpturen av Gudmar Olovson heter ”Les deux arbres”, och jag känner igen den från Örestad i Danmark, där den också finns. Den är så vacker, och säger så mycket tycker jag…

En öppen skulpturpark som denna i Höllviken är helt underbar. Jag tycker att det är så vackert med konst i öppen natur, nära havet. Läs gärna mer om den här:

Igår var jag i Malmö och träffade min fina kusin Charlotte. Det var ett bra tag sedan vi hade träffat varandra. Vi fikade och pratade, det var så roligt. Jag var också in till Café Dornonville och fikade igen, och pratade lite med Agnes och hennes gulliga dotter.

Turligt nog, så visade sig även Malmö från sin bästa sida igår, det var en riktigt härlig höstdag…

Den här bilden tog jag på Stortorget, det lustiga var dock att träden i Malmö inte hade fått så många höstfärger ännu, som våra träd på Österlen.

Fortsatt trevlig kväll önskar jag er alla!

 

 

Följ Maria von Schantz och Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Familj, Marias betraktelser, Öresundsregionen, Österlen. Bokmärk permalänken.