Skriva på café…

Jag har nu börjat mitt äventyr med att skriva på café, och det skall bli spännande att se vad som kommer att utvecklas i och med detta. Det känns både roligt och kreativt att sitta på café och skriva, och det var absolut dags för mig att ta tag i allt det som finns i byrålådan.

Första stoppet var i Lund den 19 september på Café Ariman. Jag gick dit helt spontant eftersom jag skulle på föräldramöte till Spyken på kvällen, då min dotter Emelie har startat där i höst. Jag passade på att både planera jobb och möten den kommande tiden.

Café Ariman var verkligen en rolig bekantskap som jag verkligen kommer att besöka igen. Så här såg det ut när jag förenade stor nytta med nöje. Vill bara säga att kaffet med varm mjölk smakade gott, och att morotskakan var riktigt smaskig…

Den 21 september var det så dags att besöka Café Lilla Husman i Malmö. Jag var i Malmö för lite olika möten och evenemang, så jag passade på att ta en kopp kaffe och en chokladboll på Café Lilla Husman på Centralstationen. Även det var en mycket trevlig bekantskap. Billigt och framförallt gott och trivsamt.

På kvällen var jag dessutom till ett café i Malmö med det vackert klingande namnet Le Glorieux Café Dornonville, eller helt enkelt Café Dornonville.

Anledningen att jag var där på kvällen var att det var After Work med Nöjesguiden.

Om cafét var så bra som namnet? Ja, det var det. Det var supermysigt och trevligt, och det bjöds på bland annat stenungsbakade bullar och en supergod äpplemust från mitt favorit musteri.

Tack alla på Café Dornonville för en härlig afton. Hit kommer jag att komma igen! Här kommer dessutom några bilder från kvällen, som jag tog med min mobil. Hade dock inte möjlighet att stanna tills musiken startade, senare på kvällen tyvärr.

Caféägarinnorna såg också själva ut att ha roligt, samtidigt som de serverade alla glada gäster…

Eftersom det även var Internationella Fredsdagen igår så passade jag på förstås att besöka Non-Violence statyn. Den fantastiska fredsskulpturen gjord av min vän konstnären Carl Fredrik Reuterswärd. Carl Fredrik som tyvärr dog i maj 2016. Hans fantastiska konst kommer dock att leva för evigt…

Ja, dagen, och kvällen i Malmö var både lyckad, och så vacker!!!

Ja, kära läsare, det var allt för denna gång.

Trevlig helg till er alla, önskar Maria

 

 

 

 

 

 

 

Följ Maria von Schantz och Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

 

Det här inlägget postades i Marias betraktelser, Öresundsregionen. Bokmärk permalänken.