Vila i frid Hasse Alfredsson…

Jag läste precis att Hasse Alfredsson, idag den 10 september, har avlidit på Danderyds sjukhus 86 år gammal. Det var en sorglig läsning. Som många andra svenskar har jag haft så oerhört mycket glädje av allt roligt och finurligt som Hasse tillsammans med vapendragaren Tage Danielsson har åstadkommit genom åren.

Det är mycket tråkigt att ingen av dem nu längre finns med oss, vi hade behövt dem båda. Tillsammans var de ett oslagbart par, eller som Lill Lindfors sa: Jag tänker att om Hasse och Tage möts i himlen nu så kommer de att få världen att se lite bättre ut” citat Lill Lindfors i tidningen Aftonbladet idag.

Här i Tomelilla finns det dock som tröst ett mycket speciellt fint ställe där vi fortfarande kan minnas och njuta lite extra av det som Hasse och Tage åstadkommit genom åren, nämligen Hasse & Tage-museét, som är en skatt för alla Hasse och Tage älskare. Här passerar jag varje dag, och får nästan alltid ett leende på läpparna…

Det här fotot togs 2011, när vi besökte muséet för första gången. Det var en rolig och lärorik upplevelse. Trots att muséet är litet, så innehåller det så oerhört mycket…

Hasse och Tage spelade nämligen in många av sina filmer här på Österlen. I Picassos äventyr fick torget i Tomelilla föreställa bland annat Paris, London och New York. Tänk vilken fantastisk kreativitet som de både herrarna har bidragit med i hela Sverige.

Det är självklart också trevligt att de båda herrarna älskade Tomelilla och Österlen. På det sättet har massor av svenskar också fått njuta av allt vad den här fina trakten erbjuder, och tack vare att Hasse & Tage-muséet finns just här. så kan vi alltid bli påminda om deras oerhörda kreativitet, glädje och fantasirikedom. Vila i frid Hasse Alfredsson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Kultur, Okategoriserade, Österlen, Stora förebilder, Tomelilla. Bokmärk permalänken.