R.I.P Lennart Hellsing <3

Borrby Krakel Spektakel

Hörde precis att Lennart Hellsing avlidit i en ålder av 96 år… Sverige har förlorat en mycket älskad barnboksförfattare och person. Vem har inte läst hans böcker eller sjungit med i Krakel Spektakel Kusin vitamin, eller här dansar Herr Gurka???? Inte någon nu levande person i Sverige, kan jag tänka mig.  Själv har jag sjungit hans sånger så ofta i min barndom och för mina barn, och läst de fantastiska fantasirika böckerna. Vilken smittande glädje, fantasi och uppfinningsrikedom. Jag har dessutom haft äran att tacka honom personligen, för allt som han gjort för barnen. Han var en mycket ödmjuk och vänlig man.

R.I.P Lennart Hellsing <3 Tack för allt! Jag kommer att minnas dig med glädje.

Av Maria den 25 november 2016

 

 

 

Det här inlägget postades i Barn, Kultur, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.