Terrorattack i Paris, och känslor som svämmar över…

Emelie med den dubbelknutna pistolen av CFR

Det har varit en omtumlande helg i världen, människor sörjer, många är döda… Hur kan man finna de rätta orden, och förklara för sina barn vad det är som händer i världen, när man ingenting själv förstår av allt det onda som nu sker. Terrorattacker som skadar och dödar människor.  Människor som bara vill njuta av konsten, musiken, nöjena, och själva livet, och det sker i självaste Paris. Just i konstnärernas Mecka… Det är bara så meningslöst, otäckt och avskyvärt…

Även Eiffeltornet är nu stängt för obestämd framtid. Maria paris 1

Bilden till vänster tog min man 1995, när vi var i Paris för att ha en härlig helg på tu man hand, med god mat, vin, restaurangbesök och en härlig båttur på floden Seine…Båttur på Seine

 

 

 

 

Vad kan vi då göra för att hjälpa till med att skapa en bättre värld och för att vända den negativa och oerhört onda trenden av terror? Jag tror på det som Madonna uttalade sig om igår på konserten i Stockholm, att det enda vi kan göra är att fortsätta skapa, älska, leva, njuta och inte låta oss skrämmas till tystnad…

Gitarr

hjärta gelehallonMaria paris 1

Följ Maria von Schantz och Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

Det här inlägget postades i Kultur, Musik, Non-Violence. Bokmärk permalänken.