Glädje och sorg i Sverige idag…

Gullregn, foto CO von Schantz
Idag är det en dag i Sverige där sorg, glädje och kärlek möts. För oss i min familj betyder dagen förstås extra mycket eftersom min älskade svärmor och barnens älskade farmor Annmari, föddes just idag för 91 år sedan. Vi brukade fira hennes födelsedagar i hennes trädgård i Bålsta, nästan alltid i vackert försommarväder. Annmari som dog för 7 år sedan var en fantastisk person och vi saknar henne så mycket <3

Idag den 13 juni 2015 skall också ett kungligt bröllop mellan prins Carl Philip och hans Sofia äga rum i Slottskyrkan i Stockholm. Det är förstås en fin händelse med mycket kärlek som de flesta svenskar vill ta del av med glädje, men det är också stor sorg i vårt land idag, eftersom den försvunna 17-åriga flickan Lisa Holm från Kinnekulle nu har hittats mördad…

Det är så fruktansvärt sorgligt, och mina tankar går nu till Lisas föräldrar, nära och kära…

Livet, det sköra förunderliga, kan vara så fruktansvärt grymt, meningslöst och sorgligt ibland…

Min stora förebild Astrid Lindgren brukade säga ”Jag bara lever på och tycker att man ska behandla var dag som om den var den enda man har”.  Jag håller med henne till fullo.

Astrid Lindgren

I hennes citat som lyder: ”Denna dagen ett liv” kan jag förstå henne ännu mer, och det är ett citat som jag tycker passar extra bra just idag..

jordgubbe 1

<3 En riktigt skön helg önskar jag er alla!!! Av Maria den 13 juni 2015

 

Följ Maria von Schantz och  Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka  familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.     

Det här inlägget postades i Familj, Österlen, Sommar, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.