Musikskapandet pågår för fullt!

Det är ganska fascinerande hur mycket olika saker som kan vara på gång i musikväg här hemma samtidigt. Hela familjen tycker om att spela och sjunga, och alla deltar på sitt sätt.

Våra barn är uppväxta med musik i alla former, och det märks tydligt. Det växlar fort med instrument och sång. Ibland håller dottern i en gitarr och spelar, och ibland sitter hon vid pianot och komponerar. Allt verkar gå lätt som en lek.

Själv har jag alltid spelat piano och jag fick mitt egna piano när jag var 9 år. Det är jag mycket tacksam för, och det är en hel del musik som nu har skapats på detta piano genom åren.

Från början spelade jag mest klassiskt, men det händer sällan numera. Jag älskar att improvisera och göra nytt. Det är det som är charmen med musiken tycker jag, att komma på nya melodier.

Min man Carl Olof är en mycket duktig gitarrist, men behärskar även piano, bas och trummor. Han kan spela det mesta och gör också en hel del egen musik. Vi gör också mycket musik tillsammans.

Sonen på 13 år tycker mest om att spela gitarr och han har blivit duktig på att ta ut melodier. Redan när han var mycket liten älskade han musik, och att sjunga.

När våra barn var små så spelade de ofta ukulele som är ett fantastiskt roligt och bra instrument, som passar både små och stora. Vill man bli på bra humör, spela och sjung.

Musik är så mycket glädje, och samtidigt lärorikt. Jag är glad att få ha så mycket levande musik runtomkring mig varje dag, och musikskapandet pågår för fullt!

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt.

 

Det här inlägget postades i Barn, Familj, Lek, Livskvalitet i familjen, Musik. Bokmärk permalänken.