Malmö som vackrast, och konstrunda på Österlen!

Vi började vårt påskfirande med att ta tåget till Öresundsmetropolen Malmö.

Det var härligt att se att våren på allvar hade kommit till Malmö, och vi flanerade runt på stan och stannade bland annat till vid en uteservering for att njuta av något gott, och av det underbara vädret.

Det blev också några härliga påskdagar på tomten i Tomelilla, med lite arbete, avkoppling, god mat och godis förstås. Vi spelade tennis några gånger på utebanorna, och tog några sköna cykelturer.

Påskfirandet avslutades i Simrishamn med konstrundan, som är så uppskattad här på Österlen. Människor kommer ifrån hela landet för att se på konst och fira påsk.

Idag stod konstrundan Octopus på tur, en fotoutställning, på konsthallen i Simrishamn.

Det var min goda vän Lani Noreke, som är fotograf, som ställde ut sina vackra alster där, tillsammans med sju andra mycket duktiga fotografer. Lani som ursprungligen kommer ifrån Kalifornien tar gärna bilder på natur, levande porträtt, och bröllop bland annat.

Utställningen var verkligen inspirerande, och de olika fotograferna hade alla en helt egen stil. Det var roligt att både se på de vackra motiven och samtidigt att lyssna på hur bilderna hade blivit till. Motiven var bland annat Arizona i USA, vackra körsbärsträd, och Dalai Lama. En av fotograferna Amy Archer som ställde ut här, också hon från USA, hade haft förmånen att få fotografera Dalai Lama på hans Sverigebesök nyligen.

Ja, det blev en fin avslutning på en härlig påsk!

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt.

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Livskvalitet i familjen, Österlen. Bokmärk permalänken.