Det blommar på Österlen!

Ja, nu är våren här på riktigt och det är helt magiskt!       påskliljor bild maria von schantz

Här på Österlen blommar det både här och där, och träden slår ut vilken dag som helst. På tomten blommar skilla och påsklilja!

Ute på gården leker barnen med sina vänner, och de skrattar gott och studsar på studsmattan. Det är ett nöje i sig att se på dem och att lyssna till de glada skratten.

Den älskade studsmattan tog vi med oss från Ingarö, och den är lika uppskattad i år, som alla år tidigare. Vilken tur att vi tog med oss den.

Jag älskar våren, och förknippar den med lite olika platser i mitt liv.

Som litet barn i Kiruna, var vår för mig att få ta på mig promenadskorna, och gå till Järnvägsparken, tillsammans med mamma, pappa och storebror Mikael. Vår var också att ta ut cykeln för en första åktur med kompisarna, det var då våren började på allvar.

I Norrland förknippade jag våren med skidåkning, fjäll och solsken, medan jag förknippar våren i södra Sverige mer med blommande frukträd, trädgård och fågelsång.

På Ingarö där vi bodde i tolv år, var vår för mig att gå ner till stranden, och det skrev jag också en barnvisa om i början på 2000 talet, när mina barn var små, det var en härlig tid.

Vi brukade packa en matsäck och ta promenaden ner till strandkanten, för att kasta stenar i havet, och för att se på det rika djur och fågellivet, som just hade vaknat till liv efter vintern. Ifrån Ingarö har vi många vackra minnen.

Nu är våra barn större, och vi bor på det underbart vackra Österlen i Skåne sedan tre år tillbaka. Här är så fint med alla fruktträd, som blommar på våren, och ger härlig frukt på hösten.

Det var också naturen här som gjorde att vi valde att bosätta oss här i Tomelilla på Österlen, och det är nära till Köpenhamn och kontinenten.

Den här helgen har det lovats sol och ca 20 grader varmt, det låter helt underbart.

Med åren har jag kommit att upskatta värmen mer och mer, men det betyder inte att jag har glömt min barndoms vackra vårar, i min barndoms stad Kiruna, och det vore roligt att få uppleva det igen någon dag.

Men det viktigaste är inte på vilken plats som vi befinner oss just för stunden, det viktigaste är att vi tillåter oss att njuta, och bara vara ibland, och skippar alla måsten.

Det är bra att gå ut, och passa på att uppleva våren och dess glädjeämnen, på egen hand, eller med en god vän. Det som jag uppskattar allra mest är att uppleva våren tillsammans med familjen.

För det är i barnens ögon som allt sker på nytt, från den första utslagna blomman till den första glassen utomhus.

När vi ser glädjen i deras ögon, kan vi också förnimma allt det underbara som sker framför våra ögon.

Det är också på våren vi kan ta nya tag och öppna upp för allt som ska komma. För mig är det att på allvar vara med att hjälpa till att skapa en bättre värld för alla barn, för;

skilla 2011 bild maria von Schantz

det blommar på Österlen…

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt.

Det här inlägget postades i Livskvalitet i familjen, Österlen. Bokmärk permalänken.