Bare fordi jeg elsker Danmark…

För någon vecka sedan, när barnen hade studiedag från skolan tog vi en tur över Öresundsbron till Köpenhamn. Som jag har skrivit tidigare här på bloggen så hyser jag en stor förkärlek till Köpenhamn. Det gäller även det danska folket och språket.

Så fort man kommer över Öresundsbron, så innfinner sig en helt annan känsla än i Sverige. Ja, jag vet visst kan det vara grått och se lite tråkigt ut på bron så här i novemberdimman. Men skenet bedrar…

Överallt var man än ser så finns de där, alla cyklister. Ja, det gäller att se upp så att man inte kör över dem, om man åker bil. Men Köpenhamn är ju också överraskningarnas stad.

Det händer alltid någonting roligt och oväntat när man är där, och danskarna har alltid nära till skratt. För mig känns det ovanligt spännande just nu att vara i Danmark nu när jag håller på att utveckla mitt företag för att ha ”Business över sundet”.

Här måste jag även passa på att rekommendera Öresund Business i Malmö och i Köpenhamn. De är verkligen hjälpsamma.

Just den här dagen kombinerade jag nytta med nöje. Jag hade några mycket bra företagsbesök, och det blev även tid till lite ”sightseeing” med familjen.

Vaktparaden från Amalienborg är alltid lika trevlig att se på. De spatserar så perfekt efter gatorna. Vaktparaden går från barackerna i Rosenborg slott klockan 11.31 och går sträckan Rosenborggade, Købmagergade, Østergade, Kongens Nytorv, Bredgade, Sct. Annæ Plads, Amaliegade till Amalienborg.

Jag som älskar H.C Andersen kommer ofta att tänka på den fine författaren när jag är i Köpenhamn. Där finns förstås en hel del som påminner oss om honom. Statyn på Rådhusplatsen är fantastisk, och jag stannar alltid en stund där, för att tänka på honom och alla underbara och samtidigt sorgliga sagor som han skrev. För mig är H.C Andersen en stor inspiratör.

När jag är i Köpenhamn med familjen då blir det ofta ett besök i Nyhavn, och i några bra affärer. Den här dagen var det Woodstocks musikaffär som lockade.

Vi har i familjen ett mycket stort musikintresse och vad kan då passa bättre än att gå och titta på gitarrer!

Ja, på Woodstock guitars fanns det en hel del dyrgripar! Det finns också mycket annat som är roligt och sevärt i Köpenhamn, och det är fantastiskt att det går att åka så lätt över bron.

Den fina Öresundsbron har nu blivit en älskad länk mellan våra länder och den har hittills skapat samhällsvinster på 57 miljarder DK för Sverige och Danmark. Om det kan du läsa här:

Just i dagarna pågår även diskussioner i regionen om hur vi kan integrera mer mellan länderna, och där hoppas jag att jag kan vara med i bilden. För mig är det viktigt att vara med och skapa nya förutsättningar här i Öresundsregionen för barnen och personalen i förskolorna, och med mitt företag PQ Inspiration vill jag vara med att skapa ”Ett barnvänligare Öresund”.

Just därför så blir det en hel del turer över bron med såväl bil som tåg. Men vad gör det, jag har absolut ingenting emot det,

bara fordi jeg elsker Danmark

 

 

 

                                                 

Följ PQ Inspiration på facebook

                                       

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

Det här inlägget postades i Barn, Danmark, Öresundsregionen. Bokmärk permalänken.