En gnistrande vit dag, med en inspirerande Inger Nilsson…

Idag var det en härlig dag här i Tomelilla, solen sken och snön gnistrade. Det var också dagen då jag äntligen fick möta en av mina barndoms idoler Inger Nilsson.

Inger Nilsson var här i Tomelilla för att invigningstala vid konstutställningen: ”Ingrid Vang Nyman – Pippi och lite till”, som just nu äger rum på konsthallen, med målningar och teckningar av Ingrid Vang Nyman. För mig som har träffat Astrid Lindgren personligen, var det dessutom extra roligt att nu få träffa Inger Nilsson, som är en fantastisk person, och mycket humoristisk.

Hon berättade att hon som barn hade svårt att sitta stilla mellan tagningarna när filmerna om Pippi gjordes. En dag bestämde sig Inger för att springa runt och intervjua de som jobbade med inspelningen för att fylla upp tiden, och det retade en del vuxna.

En kvinna tröttnade på henne och sa till Inger att hon istället skulle springa upp en trappa och intervjua mannen som höll till där med sitt inspelningsteam, och snäll som hon var så lydde hon.

Det visade sig i efterhand att den mannen var Ingemar Bergman, som blev måttligt road av hennes intervju, men nu i efterhand var det förstås ett roligt minne för henne. Jag vill passa på att berömma Inger Nilsson för att hon är en sådan inspirerande person, och hon berättade om sina upplevelser med en stor inlevelse. Det var en fröjd att lyssna på hennes invigningstal, och efteråt fick jag en pratstund med henne,  det var mycket trevligt. Tack kära Inger!

Konstutställningen med Ingrid Vang Nymans bilder är underbar, och Ingrid själv var en mycket speciell person. Du kan läsa mer om henne här.

Tomelilla konsthall har väldigt mycket att bjuda på och idag var det extra roligt!

Här blir min dotter Emelie intervjuad för Ystads Allehanda om vad hon tyckte om konstutställningen. Emelie tyckte också att den här dagen var toppen.

Hon träffade en kompis och de passade på att utforska utställningen tillsammans.

 

Ja det var en gnistrande vit dag, med en inspirerande Inger Nilsson!!

 

Följ PQ Inspiration på facebook

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

Det här inlägget postades i Barn, Kultur, Lek, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.