Det doftar sommar med hästar och kaprifol….

Igår hade Österlens ridskola öppet hus med ridning, uppvisningar och gott fika med mera. Självklart var vi på plats, för med en tjej som är mycket intresserad av hästar,  finns det förstås inget roligare. Hon har länge pratat om att börja rida, och nu hade hon chansen att titta i stallarna och klappa de fina hästarna. Men roligast var förstås att rida.

Hästen som hon red på var både snäll och lätt att rida på. Själv har jag aldrig varit speciellt intresserad av att rida. Men på landet hos min farmor och farfar i Malmköping i Södermanland fanns det hästar när jag var liten. Då minns jag att jag tyckte att hästar var toppen…

Det fanns också massor av kor, höns, katter och andra djur. För mig var semesterveckorna på landet hos farmor och farfar helt magiska. Någonting som jag speciellt minns det var alla dofterna som fanns där, speciellt i stallet och i naturen runtomkring. Det doftade sommar. Stalldoft får mig ofta att minnas mig tillbaka till alla somrarna som liten hos farmor och farfar.

Här på Österlen är det också en magisk tid just nu, speciellt med alla dofterna. Den vackra kaprifolen i trädgården doftar ljuvligt. På vägen till ridskolan i Borrby passerade  också vi många fina områden med bilen, bland annat Bollerup och Hammenhög.

Nu har vallmon börjat att blomma längs vägkanterna. Bilden på vallmon här under har kommit att bli lite av en favoritbild för mig.

Bilden tog jag inte igår, men förra sommaren vid Ales stenar. Vallmo är bland det vackraste jag vet, och just nu kan man njuta lite extra av dem här på Österlen.

Annat som vi njöt av i helgen var den fina jordgubbstårtan som min dotter också gjorde i helgen, medan sonen var ute på sitt första sommarjobb. Tårtan var både dekorerad och fylld med härliga färska jordgubbar och vit choklad bland annat. Mums!!

Tack snälla Emelie för tårtan och för att vi fick en sådan härlig dag tillsammans!

Det doftar sommar med hästar och kaprifol…..

 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.

Det här inlägget postades i Barn, Livskvalitet i familjen, Österlen. Bokmärk permalänken.