Pedagogik eller kalabalik…???

I tisdags (den 26/10) kom så larmet angående fritidshemmen i Stockholms stad och på TV4 Nyheternas lokala sändningar kunde vi höra om kalabaliken på Stockholms fritidshem. Det är otroligt att detta får fortgå hela tiden utan att någon stoppar det!

Under 20 år har grupperna på ”fritids” ökat ungefär tre gånger. För 20 år sedan hade varje anställd hand om ca 8 barn, och idag gäller är ansvaret istället ca 21 barn per anställd.

Nu har det gått så långt, så att facket varnar.  Fritidshemmen kan inte garantera barnens säkerhet. Är det någon som förstår hur allvarligt detta är för Sveriges barn, vår framtid.

Inte heller kommer det som någon överraskning för förskollärare och fritidspedagoger, många av dem är idag sjukskrivna eller har bytt jobb. Jag undrar var har facket egentligen hållit hus under de här 20 åren. De här siffrorna kommer ju inte som någon total överraskning för varken politiker eller fackförbund.

Ännu allvarligare är förstås situationen för barnen, som varken har någon ”arbetsmiljölag”, eller något fackförbund bakom sig. Själv har jag arbetat hårt för att barnen skall få en egen Barnmiljölag. Jag har skrivit om det i olika artiklar, bland annat på Newsmill.

Det är inte bara i Stockholm problemen finns, de finns snart i hela landet.

Vill poängtera att jag inte är någon politisk debattör. Jag har kämpat i den här frågan i många år, både när det var en socialdemokratisk regering, och nu med en borgelig regering. Mina sympatier är med barnen och familjerna.

 

 Jag har också skrivit i det här mycket viktiga ämnet på Newsmill i de här artiklarna:

”Vem lyssnar på barnen”  ”Inför skyddsombud i förskolan” 

Barn har rätt att leka utan påverkan från genuspedagoger”

Just nu är jag också aktuell i artikeln:http://www.newsmill.se/artikel/2011/10/24/bristen-p-f-rskoll-rare-signalerar-att-n-got-r-fel-i-politiken

 

Medan politikerna sitter i fina lokaler, och äter goda luncher, så befinner sig deras barn och 90 % av alla Sveriges barn på fritidshemmen (enligt uppgift från TV4) ofta i undermåliga lokaler i alltför stora grupper. Fy skäms!!!

Nu måste politikerna ändra sig angående både förskolor och fritidshem, gränsen är nådd, och vad är det ni vill ha i Stockholm? Är det pedagogik eller kalabalik… ???

 

 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt.

 

 

Det här inlägget postades i Barn, Barnmiljölag, Den svenska förskolan, Familj, Fritidshem, Maria von Schantz - artiklar/articles. Bokmärk permalänken.