Vi har laddat batterierna, och siktar mot nya mål….

Ja, tänk nu är vi snart i slutet av augusti, och skolorna här börjar på måndag. Sommaren är kort, som Tomas Ledin sjunger, men som tur är kan hösten här i Skåne vara fantastisk.

Vi har haft en härlig sommar trots att det varit ovanligt regnigt här i Skåne, men den sista tiden har det varit soligt och skönt. Det blev massor av bad i Ystad, och lite småturer, bland annat till Umeå, Danmark och Tyskland.

Som förskolekonsult och föräldrautbildare med ett eget företag, är det inte alltid lätt att slappna av och vara ledig. För mig är det viktigt att aktivt delta i samhällsdebatten i de viktiga frågorna som gäller Sveriges barn. Jag hoppas att verkligen göra skillnad, och att hjälpa till att föra utvecklingen framåt i ”barnens frågor”.

Artiklar som skall skrivas och utbildningar som skall hållas kräver månader av förberedelser, och ibland jobbar jag när andra är lediga.

Mitt brinnande engagemang i alla frågor som gäller barn, tar inte ledigt bara för att det är sommar. Tvärtom, det är ofta då som jag får de allra bästa idéerna till kommande projekt som måste bearbetas.

Det är ofta då som det är bäst att ladda batterierna, och ta helt ledigt från allt jobb och bara resa iväg några dagar.

För oss var det i förra veckan dags att göra en sådan resa, och eftersom barnen fortfarande hade sommarlov, så passade det perfekt.

Vi tog flyget upp till Umeå för att umgås med mina föräldrar  

och för att njuta lite av den västerbottniska sommaren. I Skåne har vi inte direkt varit bortskämda med solsken i sommar. Vädret har faktiskt varit bättre uppe i norr just den här sommaren.

Vi hoppades på både fint flygväder och härliga dagar i Västerbotten hos mormor Margit och morfar Oskar.  Det fick vi, mina barn älskar att umgås med mormor och morfar, och med katten ”Kisse”.

 

Vi passade på att mysa, se på foton och självklart äta mormors goda mat och fina efterätter.

För mina föräldrar är det förstås  roligt att träffa barn och barnbarn, och för oss är det härligt att umgås med min kära familj! Barnen tycker att det är kul att träffa  kusinerna, det blir inte så ofta. 

Vi tog det lugnt och hade en avkopplande vecka, där vi också hann med ett besök hos min bror Micke, i hans sommarstuga. Där blev det lite fiske bland annat.

Min dotter hade turen att fånga en aborre, vilken fiskelycka!

När vi väl kom hem igen, tog vi färjan till Tyskland, för att njuta lite extra de sista sommarlovsdagarna. Det blev en avkopplande tur, som gav tid till reflektion och tankar inför framtiden. Var kan man tänka så bra som på havet?

Lugnt och skööönt!

 

 

 

Både min man och jag har några spännande projekt på gång, och det skall bli riktigt roligt att komma igång med dessa.

Det blir ju fint, nu när vi har laddat batterierna, och siktar mot nya mål…

                                                     Ha det gott! önskar Maria

 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt.

 

 

Det här inlägget postades i Barn, Familj, Livskvalitet i familjen, Sommar. Bokmärk permalänken.