Det blåser nya vindar…

Hej alla ni som inte tidigare varit inne på min blogg Starka familjer.

Kul att ni hittat hit, kanske kom ni direkt in från Newsmill där jag igår skrev en debattartikel som heter Kvinnor som prioriterar familjen provocerar feminister.

Jag som skriver bloggen heter Maria von Schantz, och jag är i grunden förskollärare sedan 30 år tillbaka. Jag har också ett eget företag som heter PQ Inspiration, där jag arbetar som pedagogisk konsult och föräldracoach. Jag engarerar mig också som debattör i barn och familjefrågor och skriver debattartiklar bland annat. Deltar också i radio och TV debatter.

Artikeln ovan är en av fyra artiklar som jag nu har ute på debattforumet Newsmill.

De andra artiklarna som jag har skrivit är de här tre:

Vem lyssnar på barnen ,    Inför skyddsombud i förskolan

Barn har rätt att leka utan påverkan av genuspedagoger

Bloggen Starka familjer startade jag i våras, för att på allvar få möjlighet att nå ut med mitt budskap om hur viktigt det är att satsa på barnen i samhället. Allt för många nedskärningar i förskolor, fritidshem och i skolor har gjort att många barn har fått det tufft, och sviterna ser vi nu i samhället. Många barn signalerar att de lider av tinnitus och stress bland annat.

Det är inte bara barnen som känner sig stressade, även många föräldrar känner att de inte räcker till och vill ha stöd. Arbetslivet idag är krävande för föräldrarna och i barnomsorgen mår många barn och personal inte bra. De stora barngrupperna är enormt påfrestande både fysiskt och psykiskt, och våra politiker tycks inte ta de här frågorna på allvar.

Jag vill med min blogg Starka familjer öppna nya vägar för kreativitet och glädje för barn och föräldrar i Sverige.

Namnet Starka familjer har jag valt för att jag vill hjälpa till att ge fokus på barn och familjefrågor. Jag önskar att alla frågor om barn skall få en mycket högre status än vad det har i Sverige idag. Det är våra barn värda.

Vi talar i vårt samhälle om hur viktigt det är med barnen, men sedan drar politikerna in sina anslag som skall gå till förskolor och fritidshem. Det rimmar illa med den kunskap som finns om barn idag, och detta vill jag vara med om att ändra på.

Föräldrar som vill vara hemma med sina barn, blir många gånger motarbetade av så kallade ”förståsigpåare”, som ofta vill att alla kvinnor och män skall prioritera på samma sätt, det vill säga arbeta heltid.

Men nu börjar det blåsa nya vindar i barn och familjefrågor. Människor börjar att engagera sig och prioritera familjen mer. Karriären är viktig förstås men barnen är ännu viktigare.

Jag tror att feminister som vill tala om för alla svenska kvinnor vad som är politiskt korrekt, nu börjar få lite motvind.

Så här såg det iallafall ut under min artikel på Newsmill tidigare idag, där jag hade millat familjen;

Det tycker jag bådar gott för familjen!

(91% är glada!)

Ha en skön helg! önskar Maria

 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt.

Det här inlägget postades i Barn, Den svenska förskolan, Familj, Livskvalitet i familjen, Maria von Schantz - artiklar/articles. Bokmärk permalänken.