Grattis Öresundsbron som fyller 20 år idag!

Wow, idag fyller Öresundsbron hela 20 år, Grattis! Tänk vad otroligt mycket som bron har betytt för oss svenskar och alla danskar de här 20 åren, speciellt för oss som bor i Öresundsregionen. För mig har bron verkligen betytt jättemycket. Tyvärr så har Covid-19 ställt till det så att vi svenskar inte kan åka över till Danmark just nu och fira detta eftersom gränsen mot Danmark är stängd. Det är verkligen jättesynd tycker jag.

Så brukar det annars  se ut när man åker över bron, med bil en solig dag.

och så här såg det ut vid invigningen av Öresundsbron 1 juli 2000….

Personligen så älskar jag att åka över bron, och den har kommit att betyda mycket för mig genom åren sedan vi flyttade till Skåne. Jag tycker mycket om att komma över till Danmark och det finns så mycket som jag älskar på den danska sidan. Hygget, maten, Köpenhamn och Nyhavn. Jag har också många vänner på den andra sidan sundet.

Jag vill idag  alla fall passa på att gratulera Öresundsbron idag på 20-års jubiléet och Danmark jag hoppas att vi snart ses igen!

Grattis, Tillykke min vän! 

 

 

 

 

Av Maria den 1  juli 2020

Följ Maria von Schantz och bloggen Starka familjer på Facebook
Maria von Schantz instagram All rights reserved.

 

Det här inlägget postades i Marias betraktelser, Öresundsregionen. Bokmärk permalänken.