Varmt välkommen 2020

Nu har vi äntligen passerat vintersolståndet, och dagarna börjar sakteliga att bli längre och lite ljusare igen. Det är underbart tycker jag. Att vi nu redan går emot år 2020, känns helt otroligt! Jag minns så väl hur det kändes vid millenieskiftet inför 2000, och nu har ytterligare 20 år passerat. Ja vad tog tiden vägen? Även personligt känns det lite ljusare, eftersom ett tungt sorgeår snart går emot sitt slut. Mamma dog den 4 februari i år 91 år gammal, och hela året har känts mörkt och jobbigt. Delar av förra årets julledighet firade vi med mamma, och det var fantastiskt. Vi skålade också in 2019 tillsammans. Nu är dessa dagar fina minnen som vi återkommer till ofta <3

Jag saknar min älskade mamma så mycket, men är samtidigt fantastiskt glad och tacksam för allt mina bägge föräldrar har givit mig i form av kärlek och trygghet genom alla år. Tack för att ni alltid har ställt upp för barn och barnbarn i alla år <3 Det är fantastiskt!

Fotot till vänster är taget 1967 i Nyhavn med pappa, min bror Mikael, jag och mamma. Fotot till höger på min fina mamma Margit och mig, togs på mammas  90-årsdag den 15 september 2017. Då var mamma så glad och det blev en helt fantastisk dag! Det minnet är härligt att ha. Tillsammans med alla andra fina minnen såklart genom alla år tillsammans..

Här är vi på besök hos min mormor och morfar i Vittangi. På fotot morfar Valdemar, mormor Matilda, pappa Oskar, min bror Mikael, mamma Margit, min kusin Lena och jag.

Fotot nedanför till vänster togs på mamma och mig ca 1969, och fotot längst ned togs på mammas 70 års-dag. Underbara minnen och mamma och pappa ni finns för alltid i mitt hjärta <3

Ja, livet består av både glädje och sorg och det gäller att ta vara på tiden med nära och kära när man kan. Jag är glad och tacksam för all tid jag fick med mina fina föräldrar <3.

Jag har också vänner som förlorat kära familjemedlemmar just i år, och mina tankar går också till dem idag<3 Ja, 2019 verkar ha varit de stora förlusternas år, men kanske vänder det även här nu så att nästa år blir ett gladare och ljusare år. Det är i alla fall vad jag hoppas och önskar inför 2020. Jag önskar att alla jag känner skall få ett lyckligt år. Roligt dessutom att detta inlägg råkade bli mitt 220 inlägg här på bloggen.

 Gott Nytt År till er alla!!!! kram Maria med familj

 

Följ Maria von Schantz och bloggen Starka familjer på Facebook
Maria von Schantz instagram All rights reserved

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Familj, Livskvalitet i familjen, Marias betraktelser, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.