Inget Nobelpris till Greta Thunberg i år tyvärr, men vilken resa <3

Ja, då var det avgjort, och det blev inget Nobelpris till Greta Thunberg i år. Klockan 11.00 idag tillkännagav den norska Nobelkommiten att Nobels fredspris 2019 går till Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed för sitt arbete att uppnå fred och internationellt samarbete. Ja, det är säkert helt välförtjänt och i Nobels anda, men jag kan inte undgå att känna en viss besvikelse ändå.

Vår svenska Greta Thunberg var också favorittippad, men föll på målsnöret tyvärr, men jag vill i alla fall passa på att stämma in i hyllningskören för Greta som egentligen har gjort det omöjliga vid blott 16 års ålder.

Vilken resa hon har gjort. Hon har gått från att vara hemmasittare med en djup depression till att bli en av världens mest älskade och hyllade klimathjältar. Hon har redan fått massor av priser, det senaste idag blev hon tilldelad Årets unga klimathjälte av Kung Carl Gustav.

Priset togs emot av Isabelle och Mina från ”Fridays for Future”, som tog emot diplomet från kungen då Greta själv är i Denver, Colorado. Stort grattis Greta till detta pris och till allt du har åstadkommit så här långt, och mer kommer det att bli.

Ja för att citera Greta Thunberg själv: ”Ingen är för liten för att göra skillnad”

Ja, det blev inget Nobelpris till Greta i år, men nu får hon sikta in sig på 2020.

                        Följ gärna Starka familjer på Facebook. All rights reserved.
Maria von Schantz instagramphotos

Det här inlägget postades i Förenta Nationerna FN, Fred, Greta Thunberg, Maria von Schantz - artiklar/articles, Marias betraktelser, Non-Violence, Okategoriserade, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.