Med musiken som vapen…

Hur ser egentligen världen runtomkring oss ut idag? Många gånger inte så bra tyvärr, vi läser dagligen om våld, terror och skjutningar… Jag av den bestämda uppfattningen, att världen behöver mer musik, och att musiken kan hela. Ni som läser min blogg vet redan att jag älskar det mesta som har med musik att göra, och det jag speciellt älskar det är att musik har en läkande förmåga, och att den kan få oss alla att må bra!

Idag finns det så ofantligt mycket bevis på hur viktig musiken är, och att den kan användas som medicin. Ja, för många av oss musikälskare så behöver vi inga fler rapporter om detta, musiken i sig är beviset nog! Ja, jag har själv en musikalisk familj och jag har spelat piano sedan barnsben. Men om man vill läsa en ganska ny artikel, om musiken som terapi, läs då gärna den här artikeln med video inslag till:  

Själv har jag haft några riktigt fina musikupplevelser här på senaste tiden. Ett Golden moment var i onsdags, då jag och min man var på Gymnasieskolan Spyken i Lund, och lyssnade på vår dotter Emelie och hennes klass. Det var det deras första konsert tillsammans, och det var verkligen underbart att lyssna till.

https://www.instagram.com/p/BcXlzO0DWyc/?hl=sv&taken-by=spykenlund

De började med Jingle Bells och alla sjöng tillsammans. Därefter delade de upp sig i olika rockband. Ja, det rockade ordentligt, och det finns ingenting bättre än när ungdomar spelar och sjunger tillsammans. Det är en sådan glädje, och så fantastiskt inspirerande och såklart är det roligt att höra sin dotter sjunga, det går verkligen till hjärtat. Tack älskade Emelie, med klasskamrater och lärare på Spyken!

Ett annat Golden moment var när jag var på Ystads vackra teater och lyssnade på en av mina absoluta ” favvosångerskor”, låtskrivare och producenter, den underbara Pernilla Andersson.

Pernilla Andersson är en person som kan nå ut på djupet, med sin melodiösa avskalade musik som är klockren i mina öron. Att Pernilla är supermusikalisk och är en varm människa, med självinsikt, humor och en del allvarliga stråk, gör henne bara mer intressant. Hon är en person som lever och spelar från hjärtat, och hon har även fått kämpa hårt i sitt eget liv. Hon har gått igenom en skilsmässa, och hon har en pappa som har drabbats av Alzheimer. Pernilla använder själv musik, för att nå fram till sin pappa, som ibland inte känner igen henne. Det är sorgligt, varmt och fantastiskt på en och samma gång.

https://www.instagram.com/p/BbUpNUmFmU9/?hl=sv&taken-by=pernillaanderssondregen

Vilken fin musikupplevelse som det var, och vilken härlig konsert.Tyvärr så var ljuset på teatern lite för bländande på scenen för att jag skulle få en bra bild, men musiken gick fram, och inte bara fram, den gick rakt in i hjärtat! Tack kära Pernilla och även stort grattis på din födelsedag idag den 10 december!

Jag tror att vi skulle få en fredligare värld, om fler barn och ungdomar började med musik. Eller vad tror ni? lyssna gärna här på Emelie när hon sjunger ”Peace in the World” på Youtube som 12-åring <3. Den sången passar förstås extra bra idag, när det är Nobeldagen, och då även Nobels fredspris har delats ut i Oslo.

https://www.youtube.com/watch?v=vKOeYT2aIzA

Med musiken som vapen…

 

 

 

 

Follow Maria von Schantz and Starka familjer på Facebook. All rights reserved

 

 

 

Det här inlägget postades i Familj, Kultur, Livskvalitet i familjen, Maria von Schantz - artiklar/articles, Musik, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.