Tänk på att vänlighet kan lysa upp en regnig dag! <3

Du är unik

Trots att det varit ett riktigt regn och ruskväder i Skåne och Danmark den senaste veckan så ligger det i luften att ljusare tider nu är på väg…

Jag tänker inte på vädret när jag säger att det börjar att ljusna. Jag tänker istället på fina 17-åriga Malala Yousafzai som fick Nobels fredspris tillsammans med en annan känd barnrättsaktivist, 60-åriga Kailash Satyarthi från Indien. Så underbart och välförtjänt! Det är också mycket hoppingivande inför framtiden och alla utmaningar som vi alla står inför.

Jag tänker också på den mycket roliga och vänliga tågkonduktören på Öresundståget, som skojade till det och med sina vänliga ord fick oss alla på tåget att le emot varandra, och jag tänker på den den fina postit lappen på tåget där det stod: ” Du är unik”. Tänk att en liten lapp från en okänd fick mig att småle, och faktiskt känna mening och glädje en trist och regnig dag. Det säger mycket om styrkan i vänlighet tycker jag…

Jag tänker också på Björn och Margareta Ranelid, som kämpar på så fint tillsammans och som jag hade äran att träffa igen härom veckan. Denna gång i Sjöbo. Det var den 8:e oktober efter att jag hade haft en riktigt trist dag…

sol i Tomelilla

Men mötet med Björn och Margareta var så positivt som det brukar, när man möter fina kloka och vänliga människor så att ljuset och solen återvände till mig.IMG_1871

Paret Ranelid har nu återvänt till Stockholm efter en lång sejour i Kivik, och Österlen känns nu genast lite tristare och mörkare, men till våren kommer de hit igen och de fina orden från Björn, värmer mig och får mig att känna ett stort ljus och hopp om framtiden. I en framtid där jag alltmer skall syssla med det som jag verkligen brinner för…

En fin intervju med Margareta Ranelid blev det också i Hemmets journal i veckan. Läs ett utdrag ur intervjun här Fler vackra och ljusa ord från Björn Ranelid och om hans kärlek till Österlen kommer här, denna gång i Österlen magasinet den 16 oktober:

I nio av mina romaner har jag Österlen som ett litterärt landskap. Mina ord mår bra av gränslös himmel, hav och horisont. Åkrarna, hedarna och fälten får liv i mina böcker. Jag står i evig tacksamhetsskuld till denna natur när jag skriver”  –Björn Ranelid

Haväng mot havet med vs

Även här håller jag med Björn. Bilden ovan tog jag på Haväng för ca 3 år sedan, och den får symbolisera ljuset, himmel och hav på Österlen. Bilden nedan visar Björn och Margareta Ranelid tillsammans med Bertil Torekull, en härlig dag i Brantevik i somras.Bertil Margareta Björn i Brantevik kopiera

Ja, det är helt fantastiskt vad vänliga ord kan sprida glädje och få i stort sett alla på gott humör. Men varför har det då blivit så svårt med vänlighet, speciellt här i kalla och mörka Norden? Maria, du är alldeles för snäll fick jag höra häromdagen, men handen på hjärtat, varför har det idag nästan blivit fult att vara snäll???

Själv är jag uppväxt med att ha snälla människor runtomkring mig ända från min barndom. detta är jag oerhört tacksam för. Flera av dem är döda nu tyvärr, men de finns kvar i hjärtat, och de har präglat mig till att bli den människa som jag är idag. Som liten tog jag det för givet, men nu som vuxen har jag förstått att det faktiskt är ganska unikt. Det är inte alla människor förunnat att ha snälla människor runtomkring sig tyvärr..

Tänk på att vänlighet kan lysa upp en regnig dag! <3

Grattis också till min kära pappa som fyller 91 år idag!!! 🙂

Pappa 91

Följ Maria von Schantz och  Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.      

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Björn Ranelid, Familj, Österlen, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.