Var modig och gå din egen väg….

pedagogiske dager 4 Dk

Vi lever i en tid med massor av olika intryck runtomkring oss. Detta är självklart både på gott och på ont. Det är lätt att tappa bort sig själv i cyberrymden, men det goda är att det idag finns nya vägar att nå ut med sitt budskap om man gärna vill…

Det finns saker man måste göra, även om det är farligt, annars är man ingen människa bara en liten lort” som Astrid Lindgren har sagt… (Citat ur Bröderna Lejonhjärta).

Knutna pistolen o solnedgång i TomelillaAtt stå upp för sina ideal och för sig själv och sina åsikter kan ibland vara svårt, men det tycker jag är superviktigt!!

Att inte ge upp trots att det blåser, och verkar omöjligt ibland är oftast det som är nyckeln till framgång.

För mig betyder mina egna förebilder mycket när det gäller att våga följa sin egen väg och att göra saker som man brinner för.

Konstnären Carl Fredrik Reuterswärd är en av de modiga och kreativa människor som jag beundrar stort. Han är en av våra absolut mest kända svenska konstnärer i världen. Som person är han ödmjuk och humoristisk. Han har  också visat att det går att skapa världsberömda symboler för fred och frihet med humor och allvar…

Björn Ranelid är också en människa som jag beundrar både som författare och genom sitt mod att vara sig själv i en tid när vi gärna skall följa ett mönster eller en trend för att bli accepterade. Det som Björn Ranelid gör idag, betyder så mycket för mig och många andra. Ingen skall behöva bli hånad bara för att man gör det som man brinner för, och det som man tycker är viktigt.

Läs gärna denna utmärkta artikel om honom i Ystads Allehanda.

<3 Var modig och gå din egen väg!

 

Fall coulors  2

Följ Maria von Schantz och  Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.      

 

Det här inlägget postades i Barn, Björn Ranelid, Familj, Jantelagen, Non-Violence, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.