Våga följa ditt hjärta <3

Maria Sandhammaren 2Även om det faktiskt känns helt overkligt att tänka på det idag så fyller jag 54 år nästa vecka!! Detta ger mig anledning till lite reflektion kring livet och alla dess frågor. För visst är livet besynnerligt många gånger, med alla upp och nedgångar, berg och dalar. Det som jag tycker har varit viktigast så här långt i mitt liv är att alltid följa hjärtat…

jordgubbe 1

Att följa hjärtat har ibland lett till besvikelser men också ofta till glädje och lycka. Jag kompromissar aldrig med detta, utan följer troget mitt hjärtas röst och det har lett mig till olika saker i livet och till att jag är den som jag är idag.

Om jag hade gått mer efter status och pengar så hade jag nog heller aldrig utbildat mig till förskollärare från början. Men redan som ung valde jag efter hjärtat och det valet har jag aldrig ångrat. Baara älskar att arbeta med barn. Något som jag däremot inte älskar är alla neddragningar som har skett i alla barnens miljöer för såväl barn som personal 🙁

Jag har kämpat emot denna nedmontering i många år, och jag kompromissar aldrig heller med denna viktiga fråga….

Det är faktiskt hela 34 år sedan till jul som jag blev klar förskollärare. Ja 34 år i barnens tjänst, det är många år det. Men det allra bästa med mitt yrke är att jag kan fortsätta att vara nära mitt hjärta och hela tiden utveckla förmågan till empati och medmänsklighet. Om jag får önska en sak för den kommande generationen så är det just detta….

                                                     Våga följa ditt hjärta <3Maria svartvit 2Följ Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

Det här inlägget postades i Barn, Den svenska förskolan. Bokmärk permalänken.