Torekull och Ranelid i toppform, bara B:n på Brantevik…….

Fiskarstugor Brantevik

Igår var det en sådan dag som den svenska sommaren visade sig från sin allra bästa sida.

Brantervik klippor havetSå här vackert var det på Branteviks fina klippbad, och det var varmt i vattnet…

Människor hav Brantevik

Det var inte bara naturen som höll fest, det var också en strålande dag för ordets och bibliotekens betydelse. I Bertil Torekulls trädgård precis vid havet invigdes nämligen Sveriges minsta bibliotek….

Torekull och Sveriges minsta bibliotek

På plats att inviga biblioteket var självklart Österlens stolthet och ordets mästare Björn Ranelid, som var bättre än någonsin…

Bjlörn Ranelid i Brantevik

Björn var fantastisk och hans språk var som vanligt i fin form. Men snabbt går det och han fick oss alla att tappa andan en liten stund och att lyssna, tänka till och känna efter.. och detta på en av de vackraste platserna som finns i Skåne och på Österlen. Ja, det var en upplevelse utöver det vanliga. Vi fick också lära oss att det heter på Brantevik och inte i Brantevik.

Jazzorkester Brantevik

Även en jazzorkester förgyllde evenemanget. Vi blev bjudna på cider av familjen Torekull.

cider i Brantevikoch det blev många trevliga möten. Bland annat mötte jag de här trevliga damerna i sina fina hattar…Brantevik damer i hatt

Till vänster ser ni den duktiga konstnären Ulla Viotti, som bor på Brantevik. Ulla Viotti skänkte dagen till ära bort en liten skulpturbok till biblioteket som hon själv hade tillverkat. Den var liten och söt och passade perfekt i hennes hand. Damen till höger hette Birgitta Gustafsson och hon var en mycket trevlig dam, som jag mötte redan på vägen mot Brantevik, på bussen.

Bertil Torekull 2

Bertil Torekull själv var i strålande form, och han höll ett humoristiskt men samtidigt allvarligt tal som handlade om allt ifrån ljugarbänken till politiken. Där träffade han verkligen rätt för där finns ju vissa likheter.

Vad handlar politiken om idag egentligen? Det är vi nog många som undrar. Bertil slog huvudet på spiken. Jag fick stor lust att rösta på Bertil Torekull till nästa val…

Bertil Torekull

Bertil Margareta Björn i Brantevik kopiera

Framför allt så var det fokus på bokstaven B just den här dagen B som i  Bertil Torekull, B som i Björn Ranelid och B som i Bibliotek. Ja, och då får vi förstås inte glömma B som i Brantevik och B som i bad. Margareta Ranelid var självklart med och förgyllde det hela.

Björn i centrum

 

I ystad

                                                   Av Maria von Schantz den 20 juli 2014

Följ Starka familjer på Facebook Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

 

Det här inlägget postades i Björn Ranelid, Kultur, Maria von Schantz - artiklar/articles, Österlen, Sommar, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.