Tankar i april….

 

Marcus o Emelie njuter av vårsolen 2014Ja, då har vi kommit in i april, och vädret här på Österlen är som det brukar vara vid den här årstiden, sol, regn och blåst om vartannat. Så här fint väder var det i alla fall i helgen, barnen njöt i fulla drag av solens varma strålar.

Tyvärr har det varit en del sorgliga saker som hänt i vårt land den senaste tiden. Den otäckaste händelsen var nog när en småbarnspappa från Stockholm blev ihjälslagen innan en fotbollsmatch i Helsingborg av huliganer. Det var verkligen otäckt. Vad är det för värld vi lever i, och vad är det för värld vi skapat???Idrott borde vara roligt, men nu är det så mycket hat och våld, och det blir bara värre och värre. Vem vill skicka sina barn till fotboll?

Även de små barnen i våra förskolor kämpar med allt för stora barngrupper, trots att alla vet hur skadligt det är för dem. Jag känner mig ledsen över att barnens frågor i Sverige inte tas mer på allvar. Barnens frågor är mina hjärtefrågor, och jag kommer att fortsätta kämpa för att alla barn skall få en Barnmiljölag. Det är inte bara vuxna som skall skyddas på sina arbeten, nej barnen skall också ha en lag som skyddar deras miljö. Om detta har jag skrivit ofta här på bloggen. Du kan läsa mer här:

Ha en trevlig kväll! önskar Maria

Raps 5Fotot ovan togs för två år sedan vid den vackra rapsblomningen på Österlen

https://www.facebook.com/Pqinspiration

 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

 

 

 

Det här inlägget postades i Barnmiljölag, Den svenska förskolan, Österlen. Bokmärk permalänken.