Heders Carl Fredrik!

Österlen vinterbild från tågfönstret copy

Det här är ett hyllningsinlägg till Carl Fredrik Reuterswärd!

Guldstund3

Emelie får inspiration av konstboken ”Style is Fraud”, av CFR. Foto av Maria von Schantz.

Den 20 mars var det 600 års jubileum i Landskrona. Det var nämligen den 20 mars 1413 som staden grundades av Erik af Pommern. Grattis till 600 års dagen Landskrona!

Det är inte bara 600 års jubileumet, som också firades med pompa och ståt av kungen som firas just nu i Landskrona, Carl Fredrik Reuterswärd har blivit utsedd till Hedersmedaljör just i år 2013. Stort Grattis Carl Fredrik till Hedersmedaljen, den är du mycket förtjänt av. Grattis också till Landskrona för att ni har den goda smaken att förstå vilken fantastisk konstnär, inspiratör och människa som Carl Fredrik är.

Så här skriver Mikael Öhrn i lokaltidningen för Landskrona:

”Valet att dela ut årets Landskrona stads hedersmedalj var inget val. Det var  snarare en självklarhet att det skulle bli konstnären Carl Fredrik  Reuterswärd”. Den fina artikeln om Carl Fredrik kan du läsa här.

Läs gärna även denna text  om Carl Fredrik, den är tankeväckande.

När jag efter att ha sett TV programmet K-special som handlade om Carl Fredrik och hans konstnärskap den 20 november 2003, skrev ett brev till Carl Fredrik som då bodde i Lausanne i Schweiz, då fick jag ett blixtsnabbt svar tillbaka på på fax och där stod det:

Hej Maria!

Det var ett fint brev!

Tack skall du ha.

Heders,

Carl Fredrik

Efter TV-programmet K-special har jag haft förmånen att träffa Carl Fredrik några gånger och vi har också haft brevkontakt. 2004 hade jag förmånen att träffa honom och hans fina och begåvade fru Tonie Lewenhaupt för första gången på hotell Diplomat i Stockholm. Det var ett möte som jag värderar mycket högt i mitt liv.

Just det här inlägget är en hyllning till den fina och värdsberömda svenska konstnären Carl Fredrik Reuterswärd, och till min och familjens fina vän Carl Fredrik.

Non violence copyObservera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.

My facebook page:  https://www.facebook.com/Pqinspiration

My homepage:     http://pqinspiration.eu/

 

 

 

Det här inlägget postades i Kultur, Non-Violence, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.