Ta vara på guldstunderna…..

På tomten finns nu blåregn som blommar vackert, och gullregn och syren. Blåregn och gullregn hör till mina favoriter, trots att det inte växer så rikligt här som på sydligare breddgrader förstås. Min vän Karin Kloo brukar på sin blogg skriva bland annat om blåregnet i södra Frankrike, närmare bestämt i Languedoc. I Sverige kan vi bara odla blåregn i de allra sydligaste klimatzonerna, och dit räknas självklart vårt Österlen.

Även gullregnet är magiskt. Runtomkring vid många av husen i vårt kvarter blommar det nu rikligt och det påminner mig om vikten av att ta vara på guldstunderna i livet.

Det har varit en hel del guldstunder i familjen på sista tiden. Vi har firat vår Emelie som fyllt 10 år, och det var roligt. Det blev en heldag på sommarlandet Tosselilla som ligger här i Tomelilla. Gissa om det var skoj?

Vår favoritkonstnär och vän Carl Fredrik Reuterswärd hade sin födelsedag den 4 juni. Det brukar vi fira med att bläddra i hans konstbok ”Style is Fraud”. Boken visar Carl Fredriks stora konstskatt, som är helt fantastisk. Boken kan jag verkligen rekommendera och den är rejält inspirerande för fantasin. Efteråt brukar barnen teckna varsin teckning till Carl Fredrik. Den här gången fyllde han 78 år, och trots att han kämpar mycket med sin hälsa, så är han fortfarande mycket kreativ.

Det senaste konstverket som han skapat är en fantastiskt vacker röd skorsten med knut på i Landskrona, som han har döpt till ”Non CO2”. Den sitter på kraftvärmeverkets skorsten och är en symbol för att visa att man nu stryper de fossila bränslena i Landskrona. Du kan läsa mer om konstverket här och om Carl Fredrik här

och glöm inte bort att ta vara på guldstunderna….

 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.

Det här inlägget postades i Kultur, Livskvalitet i familjen, Österlen, Sommar, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.