En doft av första advent …..

                                             Foto M von Schantz

Ja tänk vad tiden går fort just nu, redan på söndag är det första advent, det är lite svårt att hänga med. Efter en underbart fin höst, så har nu lite mer grått väder smygit sig in över Skåne. Men det pyntas förfullt både i Tomelilla och Ystad inför helgen. Massor av juldekorationer och granar sätts nu upp för ”brinnande livet”.

Själv har jag lite svårt för det här julpyntandet, men det är bara att finna sig i att julen faktiskt börjar att närma sig. Visst är det mysigt också med alla ljusen och pyntet, men själva väntar vi nog till söndag innan vi tar fram lite adventsljus och stjärnor. Det är alltid något som speciellt barnen längtar efter.

Något som jag dock inte kan få för mycket av det är musik. Är det något som jag verkligen älskar med julen då är det julmusiken. Ingenting kan få mig i så bra julstämning. Men nu är det förstås inte julen som står vid dörren utan första advent. Så vad passar väl bättre än lite stämningsfull musik såhär i adventstider.

Idag hade våra barn studiedag och ledigt från skolan. Det passade bra att ta cyklarna och åka till bilfirman Michelsens här i Tomelilla. En liten cykeltur på en kvart ungefär. Idag bjöd de nämligen på pepparkakor, glögg och stämningsfull musik med den skånska sångerskan Sanna Nielsen.

Foto CO von Schantz

Sanna uppträdde med sin pojkvän Joakim Ramsell på gitarr och det var mycket fint att lyssna till. Sanna är en jätteduktig sångerska och hon var också trevlig.

Speciellt vår dotter Emelie uppskattade mycket att få träffa henne. Emelie vill själv bli artist och sångerska, och tycker därför att det var lite extra kul att träffa Sanna och samtidigt fick vi alla en doft av första advent……

 

Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.

Det här inlägget postades i Familj, Kultur, Musik. Bokmärk permalänken.