Äntligen dags!

Ja då var det äntligen dags för mig att komma igång med bloggen Starka familjer.

Det känns helt fantastiskt att få vara med och påverka ute i debatten i barn och familjefrågor.

Det är intressant och roligt att se hur jag genom min blogg kan vara med att påverka och inspirera andra i frågor som gäller barn och familj. Genom min 30-åriga erfarenhet som förskollärare kommer jag även att kasta mig in i debatten om förskola och skola.

Jag kommer här nu även att  fortsätta min kamp för bättre förskolor och fritidshem och se till att vi också får en lagstiftning här. För vuxna som arbetat i förskolor och på fritidshem finns det en arbetsmiljölag men barnen saknar helt en lag.

Allt för många barn har råkat illa ut på förskolor och fritidshem och det finns ingen lag som skyddar dem. Det tror jag att de flesta föräldrar är helt omedvetna om. Genom min blogg har jag för avsikt att medverka till att lagskyddet för barnen i förskolan och fritidshemmen stärks.

Observera att jag vill inte ha en arbetsmiljölag för barn utan en  lag med det rätta namnet som jag anser vara barnmiljölag. Barnen arbetar inte i förskolan eller på fritidshemmet. De är barn och helt beroende av de vuxna. Det borde vara det naturligaste som helst att det är barnens miljö som i första hand är skyddad, inte bara de vuxnas.

Jag vill också medverka till att vi i Sverige får en helt ny och bättre syn på föräldrar och på familjens betydelse. Familjen är grunden för att ett samhälle skall må bra och föräldrar måste få mycket mer att säga till om speciellt i alla de frågor som det gäller de egna barnen. Familjens betydelse borde uppgraderas.

Jag tycker att vi i Sverige har en mycket gammalmodig syn på vad en familj egentligen är och det vill jag vara med att ändra på. Vårt samhälle har tagit över en så stor del av barnens tillvaro och omsorg och föräldrarna har till stor del tappat både kraft och makt.

Jag vill genom bloggen vara med att stärka barnen, föräldrarna och alla de familjer som vill göra helt andra val i livet än det som är mest politiskt korrekt för tillfället. Att få ta hand om sina egna barn är ett sådant exempel. Varför skall det ifrågasättas så stort. Föräldrarna är väl till för barnen, inte bara för en arbetsplats och för andra vuxna.

Om vi ger barnen och familjerna de bästa förutsättningarna när barnen är små, då kommer det att löna sig i samhället både nu och längre fram. Går någonting fel när barnen är små, är det ofta mycket svårt att komma tillrätta med det, och det kostar även mycket pengar för ett samhälle.

Jag tycker att mycket av debatten idag är omogen, det vill säga allt för mycket handlar om de vuxnas situation och när det gäller barnen har vi tappat mycket av greppet. Inte undra på att många barn idag mår dåligt. De har tappat kontakten med de egna föräldrarna.

Många vuxna mår dåligt av samma orsak, de vill vara med med de egna barnen, men samhället sätter mycket ”käppar i hjulet” för alla de föräldrar som vill göra helt andra val till sina barn än det som i vårt land blivit det traditionella sättet. Det vill säga förskolor till de flesta barnen. Men det kanske inte passar alla familjer och barn.

Varför skall de vara så, frågar jag mig i min blogg och behöver det vara så?

Nej, det behöver det inte för nu börjar jag min resa för Starka familjer.

Håll i Er alla barn och föräldrar för nu kör vi…

Det här inlägget postades i Barn, Den svenska förskolan, Familj. Bokmärk permalänken.