Litteraturrundan 2023 hemma hos Ranelids

I söndags var det äntligen dags för litteraturrundan hemma hos Ranelids på Kivik…

Det var fjärde gången jag var på plats och hela åtta år sedan jag deltog första gången. Jag har skrivit om alla tidigare besök. Om ni är intresserade att läsa mer så hittar ni inläggen till höger här på bloggen (under kategorin Björn Ranelid).

Det blev en strålande dag! Både Björn och Margareta gjorde som vanligt sitt allra bästa för att få oss alla att trivas, och trivdes det gjorde vi med råge.

Jag kan lova att det det blev många skratt och även en del allvar. Vi bjöds också på kaffe, Kanelbullar, godis och Ranelids goda paradismust…

 

 

 

 

 

 

 

Björn var i toppform och underhöll oss lyssnare och läsare med otaliga metaforer och anekdoter både från sina böcker och från verkliga livet. Jag kan inte komma på någon annan som kan bjuda på sig själv på samma sätt som honom.

Tillsammans med sin älskade hustru Margareta utgör de två ett helt oslagbart team..

Björn Ranelid är helt unik i sitt slag som medmänniska och författare. Han är dessutom oerhört uppskattad och älskad av oss läsare. Att få komma hit till Kivik och höra honom tala i sin egen trädgård slår det mesta…

”En vacker fjäril flög runt mellan borden när Björn Ranelid talade. Det var som om den ville flyga med i alla ord och metaforer och visualisera dem. Ja, kanske flög den med ett budskap om en fredligare värld”  citat av Maria 28 maj -23

Slutligen vill jag passa på att ge ett varmt och innerligt tack till både Björn och Margareta för deras generositet och gästfrihet. Det var en fantastisk dag!

Litteraturrundan 2023 hemma hos Ranelids 

Följ Maria von Schantz på instagram och Starka familjer på facebook @All rights reserved

 

 

Det här inlägget postades i Björn Ranelid, Maria von Schantz - artiklar/articles, Marias betraktelser, Sommar. Bokmärk permalänken.