Midsommar på vackra Byagården!

Åh vilken fin midsommar som vi fick här på Österlen, nu när nästan alla blommor blommar och det har varit strålande väder. Ja, det känns verkligen att sommaren är här på riktigt efter en hel del regn den senaste tiden.

Efter en god minsommarlunch så tog vi en promenad till den vackra gamla Byagården där det brukar vara midsommarfirande varje år.

Byagården som är en av Tomelillas många sevärdheter är den äldsta bevarade gården här. Gården är verkligen fin och genuin och man har bevarat den i stort sett som den var en gång.

Det är en hembygdsgård som man kan besöka under vissa dagar i veckan och den drivs av föreningen Tomelilla Byagård.

Byagården är den enda av de sju första gårdarna som fanns här i Tomelilla när järnvägen kom och den äldsta byggnaden i den kringbyggda gården är från tidigt 1800-tal.

Förutom sitt historiska värde så är Byagården en mycket trevlig oas och mötesplats för människor precis som igår på midsommarafton…

Många tar med sig fika eller lunch att äta medan man lyssnar på midsommarmusiken.

En del väljer att sitta i skuggan en sådan här varm sommardag.

Själv älskar jag att komma till Byagården och fotografera alla årstider. Det är också vackert här även på hösten och vintern men det är klart att en sådan här stålande sommardag då kommer den vackra och unika gården kanske allra bäst till sin rätt.

Följ Maria von Schantz på instagram och Starka familjer på facebook @All rights reserved

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Marias betraktelser, Österlen, Skåne, Sommar, Tomelilla. Bokmärk permalänken.