Hemma hos Björn Ranelid på Litteraturrundan 2021

Igår söndagen den den 5 september var det äntligen dags för litteraturrundan 2021. Det var det första fysiska arrangemanget på ett bra tag som jag varit med på och det var fantastiskt. Det ägde rum i Björn Ranelids vackra trädgård i Kivik och var synnerligen efterlängtat…

Allt stämde, Björn var på strålande humör och vädret likaså. Vi som var där blev rikligt underhållna av Björn Ranelid och hans förtjusande språk. Han berättade om många av sina böcker och gav oss flera metaforer, förstameningar och citat. Det blev en humoristisk och samtidigt allvarlig och känslig stund precis i Björn Ranelids anda. Han och Margareta bjöd dessutom på fika vilket var mycket uppskattat…

Vi som var där bjöds på många skratt och lite tårar, precis som det skall vara när någonting är meningsfullt och på riktigt. Det är det som jag älskar med Björn Ranelid, att han är inte konstlad på något sätt trots sin begåvning och sina framgångar inom litteraturen. Han är ödmjuk och medmänsklig och det var inte bara jag som njöt…

Tack så mycket kära Björn och Margareta Ranelid och tack även till övriga arrangörer. Litteraturrundan hölls i år för nionde gången. För mig var det tredje gången jag var med, och alla tre gångerna har jag varit i makarna Ranelids trädgård. Lika fantastiskt har det varit varje gång.

Dessutom så verkar Björn Ranelid ha någon slags överenskommelse med vädergudarna. Vädret har varit lika vackert alla tre gångerna som jag varit med och äppelodlingarna lika ljuvliga. På vägen hem så åkte vi dessutom till vackra Knäbäckshusen. Vilken underbar dag det blev!

Följ Maria von Schantz på instagram och Starka familjer på facebook @All rights reserved

 

Det här inlägget postades i Björn Ranelid, Marias betraktelser, Österlen, Skåne, Sommar, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.