Jag älskar guldkantade dagar…

Nu på våren är det extra vackert med alla soluppgångar, och solnedgångar, som lyser upp som guld i vardagen. Det känns som om ljuset bara blir vackrare och vackrare, och som om våren verkligen vill ge oss alla lite extra fina gyllene stunder, nu efter den mörka och solfattiga vintern här i kalla norden…

Andra guldkantade dagar är självklart dagarna med familjen. När man som nu på helgen bara kan koppla av och mysa. Sova länge, äta en god frukost och bara ta det lugnt. Bilden nedan på min dotter och mig, togs på vår balkong, för exakt ett år sedan i den otroligt vackra solnedgången den 18 mars…<3

Något som jag personligen också uppskattar extra mycket är också guldkantade dagar som jag minns ifrån min barndom, och som också handlar om alla fantastiska personer som fanns då, och som fortfarande lever kvar i mitt hjärta…

Att få ha mormor Mathilda och morfar Valdemar i samma stad, och att få ta promenader till dem i barndomens Kiruna, tillhörde några av de verkliga höjdpunkterna i min barndom. Även åren som de bodde i Vittangi betydde mycket för mig och min familj.

När min dotter skannade våra gamla diabilder så hittade vi några fina bilder från Vittangi-tiden…Förutom mina morföräldrar så finns också min bror Mikael, kusin Lena. jag själv och mina föräldrar Margit och Oskar, med på de här bilderna, som förmodligen är tagna i Maj månad, på mormors födelsedag. Bilderna utstrålar precis den glädje och värme som jag så tydligt minns från min barndoms guldkantade dagar hos mormor och morfar…Min mormor på bilden till vänster ovan, var född 1902 och hon dog för snart 25 år när hon nästan var fyllda 90 år. Hon var en otroligt positiv person som spred så mycket glädje till oss alla i familjen tillsammans med morfar Valdemar, till vänster nedan, som också var en så fin, ödmjuk och snäll person…<3

                                            Jag älskar guldkantade dagar! <3 <3 <3

Följ Maria von Schantz och Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved

Det här inlägget postades i Barn, Familj, Livskvalitet i familjen, Maria von Schantz - artiklar/articles, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.