Dramatisk start på det nya året…

Knutna pistolen o solnedgång i Tomelilla

Det blev verkligen en dramatisk start på det nya året med terrorattacken i Paris den 7 januari. För mig och många andra blev det nu ännu mer tydligt att vi alla måste fortsätta kampen för en fredligare värld, med rätt till yttrandefrihet. Björn Ranelid är en av ordets och pennans fina förespråkare, och han lever som han lär..

Y Björn1

Idag på Martin Luther Kingdagen tänker jag även på min vän konstnären Carl Fredrik Reuterswärd och pistolen med knut på. Den känns känns nu extra viktig. Det fria ordet behövs så mycket i världen och vi skall aldrig ge upp rätten att uttrycka oss konstnärligt…

Min tavla1

Vad jag önskar för det här nya året är att terror och hot skall avta, och att vi alla kämpar vidare för rätten till yttrandefrihet. Själv kommer jag att göra allt som jag kan för att medverka till en bättre värld.

Maria hamnen Simrishamn  2 m vs                                           Av Maria von Schantz den 19 januari 2015

Emelie med den dubbelknutna pistolen av CFR

 

Följ Maria von Schantz och  Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka  familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.      

Det här inlägget postades i Björn Ranelid, Förenta Nationerna FN, Fred, Non-Violence, Stora förebilder. Bokmärk permalänken.