Stoppa pressarna och börja se människan bakom fasaden!!!

Emelie med den dubbelknutna pistolen av CFRVad är det för en värld som vi lever i egentligen? Läste nyss det nya pressmeddelandet från FN som kom igår, om att en människa i världen tar självmord var fyrtionde sekund. Jag tycker att detta är oerhört sorgligt! Många av dem som begår självmord är dessutom unga och borde ha hela livet framför sig…

Det allra värsta med detta är att vi inte kan se vilka som mår dåligt alla gånger. Det kan vara någon i familjen, en vän eller en arbetskamrat. I Sverige är det unga människor i åldrarna mellan 15-24 år som står för det största ökningen bland självmord!!!Skall det behöva vara så????

Människor idag och speciellt många unga har blivit duktiga på att bygga upp fasader som kan vara omöjliga att läsa igenom. Dyra märkeskläder, perfekta leenden, ett fläckfritt yttre. Men vad som finns bakom fasaden har nästan blivit omöjligt att se. Många gömmer sig bakom sina fina kläder och mobiltelefoner. Men hur mår vi egentligen innerst inne???

Om jag kunde få önska någonting här i världen, då vore det att vi alla tänkte till lite extra när det gäller våra medmänniskor som vi har runtomkring oss. I våra familjer, på skolor och förskolor, på arbetsplatserna och där vi möter andra. I affären, på bussen med mera…

Ett vänligt ord, ett leende, det kostar inget och får oss alla att må lite bättre!!!

Vi kan alltid bli lite bättre på att vara vänliga emot varandra och fråga hur vi mår. Idag är det extra viktigt och fokus i samhället på att tänka på miljön och återvinning och det tycker jag är bra, men vi får inte glömma människorna runtomkring oss och att visa omtanke om varandra. För vi människor går varken att återvinna eller återbruka. Ett förlorat människoliv är ett förlorat människoliv…jordgubbe 1

Stoppa pressarna och börja att se människan bakom fasaden!!!

Maria och Emelie

Följ Starka familjer på Facebook. Observera att alla texter och bilder på bloggen Starka familjer skyddas av lagen om upphovsrätt. All rights reserved.

 

 

Det här inlägget postades i Förenta Nationerna FN, Non-Violence, UNICEF. Bokmärk permalänken.